Het einde van Firefox
Het einde van Firefox

Het einde van Firefox

Jarenlang gebruik ik Firefox omdat dit heerlijke tools bevatte die het werken van een webontwikkelaar en een blogger prima ondersteunen. Ik hou nogal wat websites bij en maak daarbij veelvuldig gebruik van FireFTP om plaatjes en bestanden op het web te zetten. Een prima tool waarin ik al heel wat sites inclusief paden en wachtwoorden had opgeslagen. En dan komt er een nieuwe versie van Firefox uit, waarbij net alles wat ik gebruik niet meer mogelijk is. Van de ene op de andere dag kon ik niets meer uploaden, weg FireFTP. Nu ben ik daar heel rigoureus in, zonder FireFTP hoef ik ook geen Firefox meer, en zo komt een einde aan een jarenlange relatie. Ik ben overgestapt op Pale Moon als browser voor dit soort zaken. Heel handig, FireFTP daar installeren, importeren DAT file en klaar is Kees. Dag Firefox, het gaat niet meer zo goed met je… (was ik effen blij dat ik vorige week een dat(a) file had opgeslagen)
FTP = File Transfer Protocol. Met een FTP client kun je files van en naar een FTP server up- of downloaden.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

27 Comments

 1. Nog nooit va gehoord, Pale Moon dan… firefox ooit, tot dat niet compatble was met wat ook alweer, lol.. al jaren chrome, maar ja… hier nog een nitwit dus als het maar draait en ik kom waar ik wil zijn 😉

  x

 2. Anton S

  Heel irritant dat Firefox ongevraagd allerlei veranderingen doorvoert. FireFtp was jarenlang mijn steun en toeverlaat voor mijn websites. Heb nu FileZilla geinstalleerd, dat wordt gelukking standaard door Ubuntu ondersteund. Weer heleboel extra werk. Misschien tijd om Firefox maar eens de rug toe te keren.

 3. Kakel

  Gooi dit maar in mijn pet. Gelukkig heb ik m’n man en broer dit dit allemaal voor me regelen. Het boeit me ook niet, zolang alles maar gaat zoals het hoort te gaan. Een beetje struisvogelpolitiek, maar een mensch kan niet van alles op de hoogte zijn. En ik weet al zoveel van andere dingen af *proest*

 4. Frank103

  Ik gebruik op mijn prive pc chrome, op de ipad safari, op de telefoon zou ik het niet weten en op mijn werk laptop windows explorer. De statistieken in blogger laten zien welke browsers de bezoekers gebruiken, ik kan een printscreen op mijn blog plaatsen ter lering ende vermaeck!

 5. Ik gebruik graag Firefox vanwege 3 plugins en in de nieuwe versie werkt daar nog maar 1 van. Kortom ik ben weer terug naar de vorige versie van Firefox. Dat gezeur over snelheid heb ik nooit begrepen. Ik zie die snelheidsverschillen niet, alles is even snel. Dus ga ik voor gebruiksvriedelijkheid en voorlopig maar FF56 ipv FF57. Pale Moon heb ik al eens gebruikt, maar daar had ik destijds ook een probleem mee. Eens kijken of dat opgelost is. Chrome, Edge, Brave en IE zijn het voor mij in elk geval niet,

 6. logbankje

  Ik had gisteren al je log gelezen en zag vanmorgen de wijzigingen in FF.
  Was even zoeken waar de favorieten, of de bladwijzers stonden.
  soms vraag ik me wel af waarom men een goed werkend systeem zo op de kop moeten zetten.
  In jou geval zou ik ook switchen, maar gebruik hier nog een apart FTP programma.
  Ga toch eens neuzen in pale moon, een mens is nooit te oud om te leren. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 7. John

  Juist pas geleden overgestapt van MacOS naar Linux Mint en het gebruik van Firefox in plaats van Chrome. Ik moet zeggen de nieuwste versie van Firefox is bloedsnel. Voor ftp gebruik ik al jaren FileZilla.

 8. Goede morgen Sjoerd. Ik heb ook Firefox en ik was altijd tevreden, maar nu is alles opeens veranderd. Ik probeer het even uit en anders vliegt die er ook af. Bedankt voor je tip over de maan, ik had er nog nooit van gehoord.
  Fijne vrijdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.