Spanning op de veluwe bij Putten
Spanning op de veluwe bij Putten

Spanning op de veluwe bij Putten

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

<Morgaine schrijft>
Hey Sjoerd,
Een tijdje terug ging ik naar de Veluwe, het Speulder & Sprielderbos op zoek naar ’t Solse Gat en we kwamen zomaar midden in de weilanden op de heen weg een trafohuisje tegen, welke ik natuurlijk graag aan jou mee geef! Het trafohuisje stond aan de Waterweg en het nummer staat op het huisje zelf, nummer 16a bij Putten of in Putten, weilanden, erg lastig om te weten waar je precies bent. 😉
Liefs,
Morgaine
</Morgaine schrijft>

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Veluwe, Putten, mij zegt dat niets, maar na enig zoekwerk via Google op internet heb ik toch wat korte informatie:
Putten is een oud dorp, gelegen in het kustgebied van de vroegere Zuiderzee. Het is één van de, vanuit agrarisch oogpunt bezien, beste plekjes van de Veluwe. Ofwel het zegt nog niet veel. Het lijkt me een saaie stad, maar dat wil niets zeggen over de leefmogelijkheden…

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

18 Comments

 1. Nou Sjoerd, je kennis is aardig bijgewerkt door de mensen voor mij, het is inderdaad een dorp, maar in de vakantietijd is het er erg druk, gezien het vooral camping en vakantie gebied nu is heden ten dage en ik kom hier al vanaf mijn 2de jaar zo’n beetje, maar dan vanuit Ermelo vroeger waar wij op de camping stonden, en dit is gewoon het begin van de Bible Belt zoals ze het nu noemen. History, mooie verhalen, jullie hebben de Bokkenrijder in de buurt, of het Witte Wief, hier… het klooster van de duivel….

  https://www.beleven.org/verhaal/de_legende_van_het_solse_gat

  x

 2. Frank103

  In Putten is de beroemde racebaanwinkel waar ik 2 keer per jaar naar toe ga, daarna een tosti eten in het centrum van Putten of bij Het Boshuis in Drie. Maar het Solse gat ken ik ook, mijn oom Huub wist daar altijd mooie verhalen over te vertellen!

 3. Kakel

  Je valt toch maar weer met je neus in de boter (-:
  Man en ik hebben in en rond Putten gefietst. Het is een nogal christelijke gemeente, dat viel ons meteen op. Alle vrouwen in een (lange) rok en dan ik in m’n fietsbroek. Voelde ik niets van hoor.
  Ik was wel onder de indruk van de deportatie ten tijden van de oorlog. Dan maakt het niet meer uit welk geloof iemand heeft. Dan zie je alleen maar mensen voor je.
  Lieve groet

 4. Goede morgen Sjoerd. Putten ken ik van twee dingen, het eerste tikte Di Mario hierboven en het tweede is een fietsvlaggetje. Je kent die misschien van vroeger, als kind kochten we die vlaggetjes in de plaatsen waar je heen was gefietst. Een souvenir om aan je fietsstuur te hangen. Het driehoekige vlaggetje uit Putten, daar stond een hert op en de tekst : ‘De Veluwe roept. Putten’
  Voor vandaag een fijne zondag gewenst, hier buiten ligt geen vlokje sneeuw , maar bij jou zal dat wel anders zijn. Rijdt voorzichtig als je er nog op uit moet.

 5. Het is zeker geen saaie stad, maar wel een rustig dorp 😉 In het dorp Putten in Gelderland werd op 1 oktober 1944 door de Duitse bezetters een razzia uitgevoerd, waarbij het grootste deel van de mannelijke beroepsbevolking werd afgevoerd naar diverse concentratiekampen. In totaal kwamen 552 mensen om het leven. Misschien heb je dat verhaal ooit wel gehoord. Verder is Putten nog wel bekend om het meisje van Nulde, en van de Puttense moordzaak. Daarbij werden twee mannen uit Putten beschuldigd en hebben uiteindelijk zo’n zes jaar onterecht vast gezeten.
  Voor het Solse gat was morgaine trouwens aardig uit de route. Dat ligt zeker een 10 km verder.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.