Code oranje

We hadden nog een paar dingen nodig en omdat we nog een werkweek voor de boeg hebben dachten we dat even op zondag te doen. Even naar makado in Beek en daarna nog even naar de Gamma. Toen we vertrokken sneeuwde het, maar bij ons bleef het niet echt goed liggen. Ik rij meestal binnendoor en voor we gebrook uit waren zat ik al in enkele centimeters sneeuw, bij Schimmert leek het meer op een witte massa die naar onder viel, en bij de Adsteeg in Beek, een vrij steile helling hield ik mijn hart vast. De automobilist voor me, een mini, schoof van hot naar haar van de berg af. Hij kon niet van de rem afblijven… In plaats dat die sukkel gewoon zijn auto in een lage versnelling zet en op die wijze naar onder reed, nee dus. Onder bij de rotonde stond het vast door verkeer dat niet naar boven kon en daar naar was een auto achteruit tegen een ander wagen aangereden. Gelukkig ging aan mijn kant alles nog net goed. Voor de stoplichten ging het weer verkeerd, maar ook daar kwam ik goed weg, met 19 inch wielen en traction control, ga je ook een bergje op… Toch besloot ik maar om op de terugweg de Adsteeg te mijden. Ik had mijn portie adrenaline wel gehad. Ook de Gamma in Heerlen hebben we nog gehaald, toen sneeuwde het gelukkig niet meer.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

 1. Dat liep dan goed af met je mooie auto. Wij zijn zondag en maandag maar zo veel mogelijk binnen gebleven.

 2. Hier is het gisteren gewoon groen gebleven

 3. Heb onderweg in 2 dagen tijd genoeg gezien. ! totall loss en 1 die vastzat door te hard rijden en de te verwachten slippartij. Daarnaast 1 die vast kwam te zitten en een stuk of 40 mensen die niet meer moeten gaan rijden met dit weer. Daarentegen werkt een oude vitara jeep met 4 wiel aandrijving prima met dit weer.

 4. wij hebben niet veel sneeuw gezien. Maar rijden in de sneeuw is op zijn zachtst gezegd niet mijn hobby. Zelf rijd ik dan wel langzaam, maar er zijn altijd van die haastige types die het rijden in de sneeuw extra gevaarlijk maken.

 5. ja, soms moet je geluk hebben, het kan verkeren. Het gaat gelukkig vanzelf weer weg.

 6. Je weet toch wat de risico’s zijn met al die zondagsrijders om je heen, met name als er ook nog eens paar centimeter sneeuw ligt. Fijn dat je er goed van af gekomen bent.

 7. Wij gingen gisteren naar de kleinkinderen de heenweg was even wennen en je zag alles schuiven en glijden. Gewoon rustig rijden en koppie erbij houden is het beste wat je kan doen. Vandaag begon het om 11 uur en leek allemaal mee te vallen. Het was om 3 uur zelfs helemaal droog. Ik begon al te piepen over code oranje voor niets en toen kwam het pas echt naar beneden en viel er al snel een centimeter of 10 bij. 🙂

 8. Het is vandaag allemaal gelukkig goed gegaan, hopelijk morgen ook.

 9. Ik heb mijn auto met zomerbandjes laten staan en ben op pad geweest met onze 2e auto, die staat op winterbanden. Dat scheelt een boel! Toch is het hier inmiddels ontzettend glad, er is zeker 10 centimeter sneeuw gevallen waarvan de onderlaag gesmolten was dat nu een mooie laag ijs vormt. En dan helpen winterbanden ook niet meer.

 10. Je zou toch denken dat jouw buren ervaring hebben met de besneeuwde hellingproef.

  Sneeuwwitte groet,

 11. Het was gisteren zeker flink winters, gelukkig heb je een auto die wel wat meer in zijn mars heeft dan de meeste auto’s.
  Heb het ook ooit meegemaakt na de avondschool naar huis, over een dijk en daar gingen een aantal voorliggers in de berm en die voor me reed had ook het zelfde gedrag wat jij meemaakte. Hans

 12. Gelukkig hebben we hier geen last van dat soort heuvelende wegen, bovendien is er hier tot nu toe betrekkelijk weinig sneeuw gevallen.

 13. wie gaat er nu ook de deur uit met zulk weer…;-)

 14. Sinds ik – met net nieuwe winterbanden – op een zeer gladde weg midden in een kettingbotsinkje zat rij ik niet meer graag in sneeuw/op ijs. Gisteren bleef ik dus thuis, voor vandaag heb ik mijn afspraken afgezegd en blijf ik dus weer thuis.

 15. Mensen raken ik paniek bij 3 vlokken sneeuw. Tis toch wat.

 16. Mensen weten niet hoe ze moeten rijden in bepaalde omstandigheden. Ze hebben ook geen idee dat ze moeten aanpassen.

  Love As Always
  Di Mario

 17. Ja, gisteren was het bar en boos op de weg en vandaag wordt het niet veel beter…!

 18. Goede morgen Sjoerd, de sneeuw was via zuidwest binnen gekomen, dus ik had ’s ochtends al aardig wat liggen. Maar omdat de weg hier lekker vlak is, hoefde ik niet moeilijk te doen, alleen rustig doorrijden . Toen ik bijna bij mijn dochter was, zag ik dat de eerste sneeuwschuivers de weg op gingen.
  Ik wens je een fijne maandag toe, er ligt hier geen vlokje sneeuw meer.

 19. Hier heb ik geen auto’s zien vastzitten of glijden. Het zal hier minder gesneeuwd hebben vermoed ik.

 20. ja, zo’n kloteweer, ik wil zon!
  het is echt gevaarlijk
  Een @->- voor jou

Geef een reactie