Singer 1500 SM Roadster
Singer 1500 SM Roadster

Singer 1500 SM Roadster

click to see the pictures big

bVision & Photography

Gewoon een juweeltje heeft Di Mario van DiMario.info weer gespot in het Zeeuwse land. Een Roadster met klasse. Een Singer 1500 SM Roadster. En zo te zien in uitstekende staat. Geloof me dat je dit type auto niet voor onder de 25.000 euro tegenkomt. Zeldzaam dat je zoiets kunt spotten. De begeleidende tekst was als volgt:
Hallo Sjoerd. Iedereen kent ondertussen mijn liefde voor Zeeland wel. En naast boten, zonsondergangen, trafohuisjes, vond ik daar ook nog een mooie auto. Ik denk wel iets voor in je garage. Love As Always Di Mario

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Singer 1500 SM Roadster werd destijds gebouwd in Coventry, Engeland door Singers Motor Ltd. Een bedrijf dat in 1875 door George Singer, met hulp van zijn schoonvader, werd opgericht. Zoals bij veel latere bedrijven werden ook hier fietsen gemaakt, in 1905 werd begonnen met het produceren van auto’s totdat de tweede wereldoorlog uitbrak. In die periode werd de fabriek ingezet voor het maken van onderdelen voor vliegtuigen. Na de tweede wereld oorlog werd het minder met het succes. In 1955 werd het bedrijf overgenomen door de Rootes group. De laatste Singer werd in 1970 geproduceerd. De Rootes Group is uiteindelijk opgegaan in het Chrysler Concern die zijn Europese tak later verkocht aan Peugeot (PSA).

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Merk: Singer
Type: 1500 SM – Roadster – 4ADT
Bouwjaar: 1953
Stuur: links (voor export naar USA/Europa)
Motor: origineel Singer, 4 cilinder in lijn, 1.497 cc, kopklepper, 2 carburateurs
Versnellingen: handgeschakeld, 4 vooruit, (2, 3 en 4) gesynchroniseerd, 1 achteruit
Topsnelheid 120 km/h
verbruik 10.9 l/100km
Poductie jaren: 1951-1955
Aantal Exemplaren gemaakt: 3440

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Pingback: Zeeland – Di Mario

  2. Goede morgen Sjoerd, volgens mij ken ik die auto, ik weet niet of hij nog in het bezit is van dezelfde eigenaar, maar ik dacht dat de oud-directeur van een broodfabriek hem in het bezit had. Ik zag hem er wel eens in rondrijden.
    Ik wens je een fijne zaterdag toe vandaag.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.