Een carnavaleske Blue Monday
Een carnavaleske Blue Monday

Een carnavaleske Blue Monday

click to see the pictures big

bVision & Photography

Vandaag is het Blue Monday, oftewel de deprimerendste dag van het jaar. De term komt voort uit het Engelse begrip “feeling blue” ofwel neerslachtig, somber, down of depri zijn. Een blauwe maandag heeft hier in het zuiden een iets andere betekenis. Op een blauwe maandag heb je dan een kater van de drank in het weekend. Daarvan stamt ook de term af dat producten die niet goed zijn gefabriceerd, gemaakt zijn op een blauwe maandag. Maar goed, laten we de dag in ieder geval vrolijk houden. Het bovenstaande plaatje stond in mijn gedachten toe we gisteren langs deze gekortwiekte bomen aan de Allee richting kasteel Wijnandsrade reden. In een flits zag ik iets geels in de top van een boom, maar als chauffeur(voor mijn vrouw) in een rijdende auto vergat ik het meteen weer. Echter op de terug weg lette ik uiteraard iets minder op de weg en iets meer op de bomen en zag dat de een of andere malloot iets in de boom had gehangen. Een carnavalsmasker bleek. Als je dan toevallig, oh nee, dat bestaat niet, een fototoestel met een telelens bij je hebt kun je wat beter inzoomen op dit masker. Een ludieke actie, het hangt hier toch een minimaal een meter of acht boven de grond. En als je goed kijkt zie je een heldere lucht en schaduwen… Jazeker, de zon scheen op zondag. Dat moet helemaal goed komen vandaag.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. Kakel

    Wat een mooie foto!
    Blue Monday ken ik wel maar zelf heb ik er geen last van. Maar reden voor een carnavalsmasker heb ik ook niet. Uiteraard ben ik een Noorderling (-:
    Lieve groet

  2. Ik had er niet eens erg in, dat het gisteren zo was, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik mij best blue voelde inderdaad, hahaha nu een stuk beter, komt ook doordat, ook al was er even zon zondag, te weinig zon is…. Nog even volhouden 😉

    X

  3. Goede morgen Sjoerd, hier was het ook een stralend zonnige dag, maar met carnaval zijn ze hier niet zo bezig. Er zijn maar een aantal dorpen die het vieren, voor het merendeel is het hier geen gebruik.
    Maar zo’n masker in de geknotte boom brengt weer een lach op je gezicht als je het tenminste wel ziet hangen.
    Fijne maandag gewenst.

  4. Die heeft aardig moeten klimmen om dat masker er in te krijgen. Voor mij verre van blue Monday eerst naar vanmiddag naar Ruth Jacott en vanavond opening jazzweek. Hier inderdaad ook bij slechte artikelen de uitdrukking maandagauto, wasmachine, koelkast etc

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.