Zes woord Verhaal: Architectuur
Zes woord Verhaal: Architectuur

Zes woord Verhaal: Architectuur

Na gedane zaken blijft architectuur overeind

bVision & Photography

Op de foto de watertoren van (Radio) Kootwijk. Dit is een rijksmonument en is in 1922 gebouwd volgens de Amsterdamse School (bouwstijl), door julius Luthmann. De toren leverde naast koelwater voor Radio Kootwijk, ook drinkwater aan het gelijknamige dorp. Boven in de toren was een lichtkoepel die als doel had het luchtvaartverkeer te wijzen op de aanwezigheid van de hoge zendmasten van Radio Kootwijk.
De watertoren is 37,85 meter hoog, met een waterreservoir van 110 m3. Het water werd op een diepte van 30 meter uit de grond gepompt. Na de sluiting van Radio Kootwijk is de toren niet meer in gebruik, maar kan in noodgevallen wel nog gebruikt worden, alles is nog operationeel.
wil je meer 6 woordverhalen zien kijk dan op deze blog

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. logbankje

    Was gelijk blij gestemd toen ik de watertoren zag, radio Kootwijk is op een steenworp afstand.
    Een rijke radio geschiedenis en zoon heeft recentelijk stage gelopen op het terrein. Een stukje herkenning. Hans

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.