De bloemetjes buiten zetten
De bloemetjes buiten zetten

De bloemetjes buiten zetten

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Niet letterlijk natuurlijk, maar een van de werkzaamheden in huis is de bloemen en planten verzorgen. Een typisch weekendwerkje, lees veel werk erbij. Ik ben er ruim twee uur mee bezig. En dat terwijl Jeslynn ook mee wil helpen. Het bovenstaande venusschoentje heeft al eens hier op mijn blog gestaan, maar die blijft gewoon bloeien. Als de ene bloem klaar is staat de volgende alweer klaar om te gaan bloeien.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Ook deze gele orchidee in een plant die zijn geld dubbel en dwars waard is. Voor minder dan een fatsoenlijke bos bloemen bloei deze zeker minimaal een week of zes. En als je hem daarna netjes behandelt is dit ook hier niet de enige keer dat deze bloeit. Toch kopen we een paar maal per jaar wel eens een bos bloemen, liefst met een paar exoten erin zoals de onderstaande die we gekocht hadden om blue monday wat kleur te geven.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Ik heb van de week nu net mijn twee orchids uit de koele kamer gehaald en weer in de woonkamer gezet, die van de AH weet je nog? Of ze nu nog een keer in bloei gaan trekken denk ik niet, ik zie nul loten eruit komen dit keer, wel nieuwe bladeren erbij, maar ja, voor alleen bladeren…. nog tips? 😉

  X

 2. Kakel

  Vooral je eerste foto vind ik mooi, prachtig! Wat zijn orchideeën toch dankbare planten. Ik heb een schurfthekel aan chrysanten maar daar kan jij natuurlijk niets aan doen (-:
  Lieve groet

 3. Ja, altijd mooi om de boel in leven proberen te houden! Bloemen zijn sowieso ten dode opgeschreven, die hoef ik niet, planten kunnen blijven leven. Ik ben ook zeer blij met mijn kunstbloemen die hebben helemaal geen verzorging nodig, maar mijn onlangs verkregen kerstlaurierboom wel.

 4. Wat een pracht fluitenkruid. Daar zou je toch zo verliefd op worden. Maar als ik er al een weekend twee uur aan besteed, dan houdt het waarschijnlijk op bij één weekend. Dat zal ik ze maar niet aandoen.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Frank103

  Eigenlijk was het dus een green monday? Twee uur per week aan de plantjes, dat is een mooie hobby! Het enige groene hier in huis is de kerstboom, en die ligt inmiddels weer in zijn doos op zolder.

 6. Goede morgen Sjoerd.Mooi dat je zoveel bloeiende orchideeën weet over te houden. Ik had altijd bloemen en planten in huis, maar aangezien ik een ‘plantenvretende’ kat heb, gaat dat tegenwoordig niet meer. Ondanks potjes kattengras en andere afleidingsmethoden.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.