Muurschildering – Nunca

Muurschildering – Nunca

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Sommige muurschilderingen, ook wel murals genoemd, springen er gewoon uit, zoals deze, die heel prominent aanwezig is als je Heerlen binnen komt rijden vanaf Hotel van der Valk. Op de zijmuur van het rivoli theater aan het stationsplein staat deze prachtige muurschildering. De muurschildering is gemaakt door Nunca, een kunstenaar uit São Paulo in Brazilië. De afbeelding stelt een spiegel voor met de afbeelding van een oorspronkelijke Braziliaanse indiaan. Het vliegtuig op de afbeelding laat de tegenstelling zien tussen de oorspronkelijke bevolking en de oprukkende westerse beschaving. Wil je meer weten over deze murals in Heerlen, dan kun je op de link van Heerlenmurals.nl klikken

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Wat een stomme naam zeg, Murals, noem het gewoon muurschilderingen of muurkunst, niet het woord muur in gaan korten, wat ze al niet verzinnen tegenwoordig. Maar het resultaat mag er wel zijn, hoewel ik er niet graag tegenover zou wonen.

  2. logbankje

    Inderdaad een mooie schildering, de westerling heeft zo overal wel zijn sporen achter gelaten.
    vind de afbeelding van “mens erger je niet” ook wel grappig. Hans

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: