Saab

Saab

click to see the pictures big

bVision & Photography

Deze wagen kwam ik tegen op de woonboulevard in Heerlen. Een Saab 96 met een 4 cilinder Ford motor. Dus eigenlijk geen Saab meer in mijn ogen. Het autootje stamt uit 1974 en dit type heeft reeds vaker op deze site gestaan. Maar aan de andere kant is het een typische auto met een kleur die echt bij deze tijd paste. De eigenaar was er er trots op, en terecht. Het is en blijft een mooie klassieker.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Ik had in die tijd een Renault 12 in exact dezelfde kleur, mijn Peugeot 104 was een stuk donkerder, maar zat ook ergens in de zeventiger jaren. Trouwens als ik daaraan mag refereren, dat was een echte trabantia kleur… toch. Maar om eerlijk te zijn ga ik toch echt voor die oudere drie cilinder tweetakt modellen. De pruttelbakjes, Trabantjes, maar dan in een mooier jasje… De later modellen konden niet echt bevallen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Frank-103

  Leuke kleur voor zo’n auto. Saab was altijd een auto voor een bijzomder publiek, die bijvoorbeeld niet in Mercedes, Bmw, Audi of Volvo wilden rijden.

 2. pjotr

  Oorspronkelijk had dit model (Saab 96) een tweetaktmotor, die van DKW kwam. Wel wat gemodificeerd. Ik heb zo’n tweetakter gehad in de kleur muisgrijs, bouwjaar 1961. Ik heb er goede herinneringen aan. Het grappige was de vrijloop: Als je gas losliet ontkopppelde hij en koppelde weer aan als je voldoende gas bijgaf. Dit mechanisme zorgde ervoor, dat bij gas loslaten de motor niet veel smering nodig had, want die kreeg hij niet. De smering zat immers gemengd door de benzine ( 1 l olie op 40 l. benzine).
  Ik (1.85 m) had er veel beenruimte door het hoge dashboard.
  Later heb ik ook ook een viertakter gehad met de Ford-motor, zoals op de foto’s maar dan knalgeel. Ook deze had de vrijloopmogelijkheid, maar die was voor viertaktmotoren eigenlijk niet nodig.

 3. Kakel

  Voor het merk Saab heb ik altijd een zwak gehad. Gewoon een auto die ik mooi vind om te zien. De kleur vind ik iets te opvallend. Aan de andere kant ben je wel goed zichtbaar bij slecht weer.
  Fijne zondag!

 4. Goede morgen Sjoerd, zo’n oranje saab , zag ik laatst ook staan, maar ik kon niet op die weg stoppen en later was die vertrokken.
  Mijn tennisleraar van heel erg vroeger, had een rode saab, maar die zal wel van een ander model geweest zijn want dat was eind jaren 50 begin jaren zestig.
  Fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: