Spanning aan de wijde Aa
Spanning aan de wijde Aa

Spanning aan de wijde Aa

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het transformatorhuisje van vandaag staat aan de wijde Aa en is op de foto gezet door Marthy, bekend door haar blog Heen en terug naar de Ardêche ze schreef hierbij het volgende:
Ha Sjoerd,
Hierbij nog een trafohuisje wat ik een paar weken geleden tijdens een wandeling met vrienden fotografeerde. Het ligt in de polder aan de Wijde Aa, meer precies aan de Aderweg 2, in Roelofarendsveen.
(De enige weken mag je inmiddels met een korreltje zout nemen, het huisje stond al even in de wacht)

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het huisje op zich is een standaard schuurtje met een pannedak, niet echt oud, dat zie je omdat er geen ramen in zitten. gewoon doen wat het moet doen, de omgeving van stroom voorzien. Ik heb geen flauw idee waar ik dit moet positioneren, maar er zat een link bij naar de wikipagina waar het volgende te vinden is:
De Wijde Aa is een langgerekte oeroude veenstroom in de gemeente Kaag en Braassem in het noorden van Zuid-Holland. Aan de westkant komt de Wijde Aa uit op de (Kromme) Does bij Hoogmade. Aan de oostkant loopt het tot de driesprong van de Woudwetering en het Paddegat (Braassemermeer), ten noorden van de plaats Woubrugge. De Wijde Aa is een doorgaande route voor pleziervaart naar Hoogmade en Leiden vanaf het Braassemermeer.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Kijk, in Leiden ben ik beter bekend, maar in Roelofarendsveen ben ik nog nooit geweest. Roelofarendsveen levert 25% van de Nederlandse tulpenproductie, en heeft een jaarlijks bloemencorso. Het dorp wordt dan ook wel ‘de tulp van de Randstad’ genoemd. Kijk, dan is Wiki weer eens een handig hulpmiddel.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

17 Comments

  1. Kakel

    Je hebt het trafohuisje toch weer kunnen lokaliseren bij Google. Goed gedaan!
    Ik ben een paar keer naar/In Roelarendsveen geweest op de fiets (met de wielervereniging.) Mooie, open omgeving. Van de Wijde Aa is me helaas niets bijgebleven.

  2. Hé, leuk, mijn trafohuisje. Juist vandaag, ik zat de hele dag in de auto dus dan heb je alle tijd, dacht ik aan de foto’s van dit huisje en vroeg me af of ik ze nu wel of niet gestuurd had. Wel dus!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.