Spanning aan de Plataanstraat in Amersfoort.
Spanning aan de Plataanstraat in Amersfoort.

Spanning aan de Plataanstraat in Amersfoort.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Dit mooie exemplaar van een trafohuisje vinden we in de Plataanstraat in Amersfoort. En ik zie voor het eerst dit model van een huisje. Maar voor we verder gaan laat ik eerst de maker van deze foto’s, Morgaine van Morgaine’s Passions aan het woord:

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Ik heb er nog een gevonden Sjoerd, zo gek dit, het staat er langer dan ik er kom natuurlijk, maar eigenlijk, zo dichtbij huis dat ik er niet eerder aan gedacht heb om deze op de foto te zetten, terwijl het naar mijn idee toch best een bijzonder huisje is hier in het Soesterkwartier, de straat kan niet missen, en wat mij opviel? Dat het huisje zelfs een eigen nummer heeft. Plataanstraat nummer 20 dus in Amersfoort.
Liefs Suus.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Dit transformatorhuisje ligt in de bomenbuurt van het Soesterkwartier in Amersfoort. Aan de ene zijde aan het water en aan de ander zijde direct naast een tot verzorgingshuis omgebouwde school. Het huisje heeft een vreemde vorm met deze in het metselwerk opgenomen ronde gaten. Mooi metselwerk ook, dat mogen ze wel weer in ere herstellen c.q. herinvoeren.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

14 reacties

  1. Kakel

    Dienen die gaten nog ergens voor? Kunnen er vogels in nestelen of is het alleen voor de sier. Feit blijft dat het een bijzonder trafohuisje is. Vaak zie je de bijzonderheden in je eigen woonplaats niet…
    Zeker prachtig metselwerk!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.