Gebrook – Beatrixstraat – Tunnelstraat – Grubbelaan.
Gebrook – Beatrixstraat – Tunnelstraat – Grubbelaan.

Gebrook – Beatrixstraat – Tunnelstraat – Grubbelaan.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Boven op het tunneltje liep het mijnspoor, waarover het zwarte goud vervoerd werd naar Geleen en naar de haven in Stein, het kleine tunneltje, met iets meer dan vier meter breedte, was eigenlijk niet geschikt voor de modernere auto’s en het verkeersaanbod. Maar die waren er ook bijna niet toen het mijnspoor werd aangelegd. Op andere plaatsen in Hoensbroek waren de tunneltjes al vervangen, maar deze haalde het niet. De mijnen werden gesloten en het kleine tunneltje werd afgebroken.

click to see the pictures big

bVision & Photography

De straatnaam was een verhaal apart, de straat begon zijn leven voor zover ik weet als Beatrixstraat, in de tweede oorlog werd het Tunnelstraat, omdat de bezetter Bea niet leuk vond, na de oorlog weer Beatrixstraat om voor de herindeling te worden omgedoopt tot Grubbelaan. En zoals het er nu uitziet verandert ook dit straatbeeld, want over het mijnspoor is een toeristische fietsroute gepland. Waarschijnlijk komt er een fietsbrug overheen. Het witte huis staat er nog steeds, Hoensbroek, zoals het was en nu is….

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

  1. Kakel

    Geschiedenis aan de hand van foto’s. Foto 1 vind ik het mooist maar de realiteit heeft ‘m ingehaald. Misschien positief dat er een toeristische fietsroute komt. Het zou mooi zijn als ze die de titel geven van iets wat aan de mijnbouw herinnert

  2. Goede morgen Sjoerd. Dat witte huis heeft wel een beter uitzicht gekregen. Eerst keek men tegen het talud van dat spoor aan en nu een soortement groenstrookje. Ja de dingen veranderen in de tijd.
    Vandaag maar weer eens proberen of ik het asielwerk weer aan kan. Ik hoop van wel want anders ben ik voor de koffie weer vertrokken.
    Ik wens je een fijne dinsdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: