Abarth Fiat 500
Abarth Fiat 500

Abarth Fiat 500

click to see the pictures big

bVision & Photography

Dit kleine racemonstertje is gefotografeerd door Marthy van Heen en terug naar de Ardèche. Het is een originele Abarth Fiat 500, wat goed te zien is op de laatste foto. Ook de uitzetsteunen van de motorkap zijn origineel. Deze zitten overigens erop om de motor in de zomermaanden wat extra koeling te geven.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Abarth was een zelfstandige onderneming en opgericht in 1949 door Carlo Abarth. in 1971 werd de fabriek overgenomen door Fiat. Abarth maakte o.a. uitlaten voor de racerij en begon op een gegeven moment met het tunen van auto’s. Een van de belangrijkste modellen was destijds (1958) deze Abarth Fiat 500. Het getunede bakje kreeg daardoor geen 13 pk maar het dubbele daarvan, 26 pk. Nog niets vergeleken met de huidige auto’s, maar wel twee maal zoveel.

click to see the pictures big

bVision & Photography

De auto verbrak een aantal wereld records en met dit karretje werd in zeven dagen meer dan 18000 km gereden en met een gemiddelde snelheid van 108 km/h. Het haalde diverse overwinningen in zijn klasse. Het had maar een ding tegen, de grootte…

click to see the pictures big

bVision & Photography

Fiat heeft na jaren rust de Abarth weer nieuw leven ingeblazen. En zo herhaald zich de geschiedenis en kun je nu ook een retro Fiat 500 Abarth kopen. Alleen de vanaf prijs van 25.000 euro kan dan wel eens tegenvallen. En dan is het nog maar de vanaf prijs.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Frank103

  Mooi wagentje, ik heb in mijn familie geen Italiaanse auto’s en dus nooit in zoiets gezeten, het comfort en de veiligheid in zo’n autootje lijken me heel beperkt!

 2. logbankje

  Wat toevallig zag deze week ook nog een oude Fiat 500 staan, met een lelijke race uitlaat.
  niet geschikt voor je garage, leek niet op de Abarth Fiat 500.
  En zal zeker geen € 961,54 per pk hebben gekost. Hans

 3. Goede morgen Sjoerd. Leuk autootje was dat toch. Mijn tante had er zo eentje. Maar ik moest altijd lachen wanneer die voor controle naar de garage moest. Dan reed mijn oom ermee. Mijn oom was een grote brede man, en die stapte niet uit, het leek meer alsof hij het wagentje uittrok, of afpelde.
  Maar ik heb er vaak in meegereden en op de bosweggetjes was het niet echt comfortabel moet ik zeggen. Je hebt me weer een stukje jeugd laten herbeleven.
  Een heel fijn weekend gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.