Spanning in de Weerd (1)

Spanning in de Weerd (1)

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Zo, ik breek weer eens even in met mijn eigen foto’s. En als je dat doet moet je ook groot uitpakken. Niet zo groot als het Transformatorhuis van de vorige week, maar wel met een uniek exemplaar en speciaal voor Ximaar even in het wit. Zo mooi onderhouden zie je ze niet zoveel.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het staat in het recreatiegebied de Weerd bij Roermond. En zoals het hoor is het Watervast, het elektrische gedeelte staat op de tweede verdieping. Dit uiteraard omdat het in een gebied staat dat nogal eens overstroomt raakt door de maas.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het gebied is gelegen tussen de Maas en de oude Maasarm bij de Noorderplas, onderdeel van de Maasplassen. In januari 2011 kwam de buurtschap in het nieuws toen die door hoge waterstand van de Maas alleen nog per boot bereikbaar was en er water in enkele huizen gestroomd was (wiki). Volgende week komt deel twee.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

18 Comments

 1. els

  Grappige verschijning met dat balkon eromheen.
  Ik denk : gebruik toch gewoon een ladder als er werken moeten uitgevoerd worden aan het bovenste gedeelte? Of heeft dat balkon een ander nut? Ik ken er niets van 🙂

 2. Frank103

  Wat een mooi huisje! Grappig dat ze hem zo hoog maken dat het transformatordeel droog blijft, de gebruikers van de stroom zijn ook op een verhoging gebouwd of wordt het huisje bij hoog water afgeschakeld?

 3. Goede morgen Sjoerd, het lijkt wel een vakantiehuisje voor trafo’s mooi aan het water gelegen, lekker wit met een balkon erbij en geen natte voeten voor de elektrische toestanden.
  Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: