Soms is postief blijven moeilijk
Soms is postief blijven moeilijk

Soms is postief blijven moeilijk

Af en toe heb ik wel een een boost en wil ik de hele wereld aan… Dan stel ik me op in de startblokken en vertrek met gezwinde spoed om een project tot een goed einde te brengen. En dan loop je tegen procedures aan, mensen die denken dat het niet voor hun geldt, prioriteiten die op een verkeerde plaats liggen en daardoor de zaak vertragen. En mensen die gewoon niet willen. Een inkoop afdeling die niet betaald heeft, een order die niet geplaatst is. En dan kan deze jongen zich enorm kwaad maken. Tot voor kort dan, nu leg ik de zaak naast me neer en geef aan mijn baas aan waar het schort in zijn organisatie. Maak mijn probleem tot zijn probleem. Opgelost toch. Ik hoor het wel wanneer het wel kan. En ik geef iedereen een goede raad… Dat werkt.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Frank-103

    Bij mijn werkgever worden de mensen ook dol die iets vlot willen, en verwachten dat iedereen meewerkt. Dat gebeurt maar zelden! Rustig aan, dan komt alles goed is het motto!

  2. Dit soort dingen hangt sterk samen met de bedrijfsvoering. Ik zat bij een bedrijf dat erg ‘plat’ georganiseerd was en een ieder veel autonomie had. Ik vond dat heerlijk, je hebt meer eer van je werk, de sfeer was een stuk beter, mensen waren meer gemotiveerd en de winst was stukken hoger.

    Later heb ik nog een tijdje op het kantoor van de politie gewerkt. Vreselijk! Allemaal hokjes en iedereen was nodig om ook maar het kleinste dingetje uit te voeren. De afhankelijkheid, maar ook de berg deeltijdbanen maakte dat systeem bijzonder stroperig. Dingen die ik bij mijn vorige baas dezelfde dag nog voor elkaar had, kon bij de politie een paar weken tot een maand duren.

  3. Herkenbaar. Woedend worden moet je alleen maar doen als je zeker weet dat het effect sorteert. Je baas wordt beter betaald dan jij en voor organisatorische dingen moet hij maar zorgen. Dat je ervoor zorgt dat hij precies weet waar jij tegenaan loopt is natuurlijk wel nodig.

  4. Goede morgen Sjoerd. Ja soms zijn er van die zaken, die kunnen beter teruggekoppeld worden, jij kan in je eentje niet het hele bedrijf dragen natuurlijk.
    Ik wens je een fijne dinsdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.