Gebrook – Amstenraderweg door de jaren heen
Gebrook – Amstenraderweg door de jaren heen

Gebrook – Amstenraderweg door de jaren heen

click to see the pictures big

bVision & Photography

Zo was de situatie (van de andere kant gezien dan de beide andere foto’s) zo voor de vijftiger jaren bij de tunnel onder het mijnspoor. De flat waar ik ben opgegroeid stond er toen nog niet, die is pas in 1953 opgeleverd, mijn geboortejaar. Tegen het einde van de vijftiger jaren moet het tunneltje wijken voor een groter exemplaar. O.a. door de toegenomen verkeersdrukte en omdat de Amstenraderweg een van de ontsluitingswegen naar het centrum van Hoensbroek was. Dus werd er een grotere tunnel gebouwd, het werd meteen omgedoopt tot viaduct.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Zo publiceerde de Nederlande Staatmijnen het volgende bericht:
Zaterdag 19 november 1960 heeft Sint Nicolaas, onder grote belangstelling het nieuwe viaduct geopend, dat onder de Staatsmijn-spoorweg Emma-Nuth over de Amstenraderweg in Hoensbroek is gebouwd. Toen de Sint het gebruikelijke lint doorknipte, waren daarbij van onze onderneming onder meer aanwezig de heren president-directeur Wimmers, chef van de bouw afdeling Ir. Groothoff en chef van het spoorweg-en expeditiebedrijf Ir.Reinards. Onmiddelijk na het doorknippen van het lint stormde de Hoensbroekse jeugd onder het viaduct door en donderden gelijktijdig twee van onze moderne lijmlocomotieven over het nieuwe bouwwerk. Daarmee was dit viaduct officieel geopend.
Na de mijnsluiting heeft het nog even geduurd voordat dit gesloopt werd en de onderstaande situatie ontstaan is.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

10 Comments

  1. Een mooi verslag Sjoerd, en ik vermoed dat de Sint ook blij is met het verdwijnen van het viaduct, kan hij daar nu rondrijden op zijn schimmel zonder dat hij zijn mijter stoot, tenminste, dat zie ik zo voor me.

  2. Kakel

    Niets is voor altijd, dat blijkt nu ook maar weer.
    Wat een verschil, zeg! De eerste foto vind ik het mooist. De locatie, het weer, de auto en de mensen die er stsaan…prachtig!

  3. Op de een of andere manier lukt het niet goed om te reageren. Het lijkt of er een bestand moet worden geopend. Mij is het na een paar keer proberen en opnieuw te posten wel gelukt. Vreemd, is me nog niet gebeurd.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.