Nissan Figaro

Nissan Figaro

click to see the pictures big

bVision & Photography

De auto van deze week is op de foto gezet door John van het weblog redstar. Het is niet de eerste keer dat er een figaro hier op de site staat, maar dat mag de pret niet drukken. In Nederland rijden er maar zo’n 140 tal rond. Maar vergis je niet dit is een retro auto gebaseerd op een Nissan Micra met een viercilinder 1000 cc en 76 pk motor en haalt al snel de 160 km/h. Een opvouwbaar dakje maakt er een leuk autootje van. De auto verscheen voor het eerst in 1989 op de Tokyo Motor Show.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Wat opvalt is dat het stuur aan de verkeerde kant zit. Nou ja, beter gezegd waren er geen andere modellen dan alleen deze. Er werden er 6000 van gemaakt als collectors item, maar doordat het zo snel liep zijn er toch nog 14000 bijgemaakt. En als ik kijk naar het model hadden ze er nog veel meer van moeten maken. Maar goed, smaken verschillen. Tweedehands liggen ze niet zo goed in de markt. Dat komt waarschijnlijk ook omdat het stuur aan de rechterkant zit. Voor een paar duizend euro ben je al eigenaar.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

  1. De wagen viel me gelijk op toen ik aan kwam rijden. Hoewel ik er zelf nooit een zou aanschaffen, vind ik het wel een pracht wagen om te zien. Uiteraard dacht ik ook meteen aan jou virtuele garage.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: