Wachtwoorden
Wachtwoorden

Wachtwoorden

Wat heb je aan sterke wachtwoorden als je zomaar op iedere app toestemming geeft om met je facebook account in te loggen en die daarmee de beschikking krijgt over een aantal zaken waar ze eigenlijks niets mee te maken hebben, en dat daardoor van 87 miljoen mensen gegevens op straat liggen en gebruikt zijn. Nu weet ik ook wel dat de enige manier om anoniem op het web te surfen, niet te surfen is, maar dat is ook niet meer van deze tijd. Maar het hebben van sterke wachtwoorden is een absolute must. Jeslynn-2016 is dus niet geschikt. Ondanks dat daar hoofletters, kleine letters, cijfers en vreemde tekens in staan is dit makkelijk te raden. 1SPlhcb!4Fk klinkt al beter, 2SPlhcb!4Ws ook. Eens kijken wat jullie hiervan raden, en dan mag je er dus vanuit gaan dat je dit wachtwoord gezien hebt. Er zit structuur in en toch is ieder wachtwoord anders en makkelijk te onthouden. Tip, De S is niet van Sjoerd-uit-1953.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Dat is het probleem men geeft makkelijk toestemming aan een app.
  Maar hoe dan ook wachtwoorden zijn snel te kraken, of ze nu makkelijk of moeilijk zijn.
  Het is net als je deur op slot draaien, dat doe je om een dief buiten te houden.
  Maar als een dief echt wil binnen komen lukt het hem. Hans

  Ot.Het is weer weekend en je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Alleen voor m’n DigID heb ik zo’n lastige. Die staat op m’n PC en plak ik in het vakje als ik in wil loggen. Ik weet dat er software is die miljoenen wachtwoorden per seconde kan proberen. Die heeft net zo snel een moeilijk als een makkelijke gevonden. Wisselen van wachtwoord heeft wat mij betreft dan ook alleen zin als je dat elke minuut doet. Als ik al inlog gebeurt dat alleen thuis en op m’n PC en in m’n modem zitten prima firewalls en file-sharing e.d. staat bij mij volledig uit.

 3. Goede morgen Sjoerd, ik heb geen facebook en verder heb ik allerlei verschillende wachtwoorden, voor andere zaken. Maar omdat ik die niet te simpel heb gehouden, heb ik ze wel allemaal opgeschreven in een notitie boekje.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe, pas vandaag maar even extra goed op.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.