Pompenhuuske
Pompenhuuske

Pompenhuuske

Foto: Quinten

bVision & Photography

Zaterdag 11 maart 2017: Het zogeheten Pompenhuuske in het Schutterspark in Brunssum is grotendeels afgebrand. Vermoedelijk is sprake van brandstichting. De brand in het gebouwtje aan de roeivijver werd zaterdagochtend rond 3.40 uur ontdekt. Toen sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer van Brunssum en Onderbanken hadden het vuur snel onder controle, maar de schade was toen al fors.Het gebouw wordt door de Stichting Natuurfonds al jaren gebruikt voor natuureducatie. Ook is er een expositie over het mijnverleden en het Schutterspark. De stichting denkt dat de houten muurafwerking aan de buitenzijde in brand is gestoken. Daarna is het vuur naar binnen doorgeslagen. (Bron: Loo-tv)
Vrijdag 11 Mei 2018: Hier ziet u de situalte zoals het er nu uitziet. Het gebouwtje is door vrijwilligers weer grotendeels hersteld en u ziet dat hier de vloer gelegd wordt. Op verzoek van de heren heb ik dit vereeuwigd. Het leggen van de eerste tegels.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Kakel

    Onze schuur is ooit in brand gestoken en het vuur is overgewaaid naar het woonhuis. Ik kan me er de lol niet van voorstellen. Steek lekker je eigen huis in brand!
    Die kerels hebben het netjes gefikst!

  2. Oh &%$#$%, ik kan hier zo woest om worden. Zoiets leuks zomaar in de fik steken voor de fun. Gelukkig zijn er nog veel mensen, die zich inzetten om het toch weer in orde te krijgen. Applaus en petje af, hoor.

  3. Goede morgen Sjoerd, gelukkig dat het weer is opgebouwd, want natuureducatie is hard nodig. Ik hoop dat er nu geen idioten zijn die brand stichten om dit mooie project weer te vernielen.
    Ik wens je een fijne dinsdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.