Vershal het Veem
Vershal het Veem

Vershal het Veem

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Het voordeel van vakantie is natuurlijk ook gelegen in het feit dat je weer eens even wat anders kunt doen. En daar hoef je uiteraard niet ver voor weg. Zo waren we in Eindhoven, of beter gezegd in Strijp S. Daar waar ze gebruik maken van de oude Philips fabrieken om een nieuw creatief centrum op te bouwen. Met allemaal kleine en grotere initiatieven, maar vooral creatief. Zo ligt er ook de vershal het Veem. We hebben daar onze ogen uitgekeken. Daar zitten allemaal kleine ondernemers waar je naast de waar, ook kunt eten, drinken en ga zo maar door. De lijst van kleine ondernemers is te groot om op te noemen. Wat daar allemaal aan kleine ondernemers zit en hoe super gezellig het daar is kun je je niet voorstellen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Wij waren redelijk vroeg daar, dus uitgebreid lunchen zat er niet in, maar een broodje pittige saté ging er toch wel in. Twee broodjes bij het Warung Ventje, netjes geserveerd met bord veel saté en pittige saus, inclusief een biertje erbij, voor tien Euro, en dat uit de authentieke Indonesische keuken. Maar je kunt er ook kruiden kopen, sakkerdjie ik wist niet dat ze dat hier verkochten. Ook zit er een kleine bierbrouwerij, een kookstudio en nu moet ik ophouden anders wordt dit stukje erg lang. Ik zei een dat ik hier regelmatig kwam, maar in mijn archieven duiken blijkt dat drie keer in vier jaar te zijn geweest. Het verandert er echter voortdurend, een bezoekje meer dan waard, al is het maar om te zien hoe van dit voormalige fabrieksterrein gebruik wordt gemaakt.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. hanscke

  Dat wordt dus veel meer gedaan merk ik, grote oude frabrieken transformeren naar iets cultureels. Tijdens onze vakantie waren we in Ulft alwaar de kachelfabriek DRU haar huisvesting had. Het was omgebouwd tot Cultuurfabriek en alle hallen van ijzergieterij tot weet ik wat hadden een nhieuwe bestemming gevonden. Mooi hoor.

 2. logbankje

  Hé mis ik toch een logje over een lidcactus.
  Zijn ten eerste goede bestemmingen voor oude panden.
  Ook hier te vinden en zeker heel gezellig en veel aandacht voor jou als klant. Hans

 3. Goede morgen Sjoerd, ik krijg er gelijk trek van. Maar eerst maar eens boodschappen geen doen en dan niet helemaal in Eindhoven natuurlijk. Leuk dat ze die oude industriële gebouwen zo gebruiken. In Vlissingen zijn ze bezig om ook van de oude gebouwen van ‘De Schelde’ (de werf in de stad) iets leuks te maken.
  Fijne donderdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.