Schlumbergera
Schlumbergera

Schlumbergera

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

De Schlumbergera, ook wel lidcactus of kerstcactus en paascactus genoemd, bloeit normaliter met de kerst of de pasen. Behalve op ons terras. We hebben deze al jaren en het is de eerste keer dat ze samen bloeien. Ik denk laat iedereen even meegenieten van deze pracht. Deze cactussen staan zomer en winter buiten op ons (overdekte) terras.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Als je goed voor de de plant zorgt kan de plant wel 20 tot 30 jaar oud worden. De afhangende stengels van de plant kunnen wel 60 centimeter lang worden, dus zet de plant hoog genoeg. Zitten er bloemknopjes aan? Verplaats de plant dan niet meer, want hij houdt niet van verandering en laat dan zijn bloemknoppen vallen.(tuinen.nl)

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd. Ooit heb ik een stukje van zo’n cactus afgestoten toen ik bij een kennis de planten verzorgde tijdens de vakantie. Het was toen eind jaren zestig, of begin 70, Dat stukje heb ik thuis in een pot gezet en het is inmiddels een hele plant die al meerdere malen heeft gebloeid. Die plant heb ik nog steeds en eerlijk gezegd verwaarloos ik hem soms een beetje, door niet op tijd te verpotten, dat is nu weer hard nodig, maar eens potgrond kopen als ik klaar ben met zwemmen vandaag.

  2. Heel veel planten kunnen oud worden als je ze maar verpot en goed verzorgd, van deze wist ik het ook inderdaad, mijn opa en oma hadden er eentje en ja ik wist niet beter tot aan de dood. En mijn ouders hebben er ook eentje en die staat al 15 jaar ook 😉 Prachtig bij jou, wat ik niet wist…is dat ze ook buiten kunnen zo…

    Prachtig!

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.