Ford Anglia 106e de luxe

Ford Anglia 106e de luxe

click to see the pictures big

bVision & Photography

Vandaag hebben we hier een Gastblogger, Hans Bank, van logbankje.nl. Die heeft van deze mooie Ford alles al bij elkaar gezocht en verwoord. Daar heb ik niets aan toe te voegen het verhaal en de beelden zijn van hem:
Hallo Sjoerd,
Zaterdag 16 juni organiseert winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort voor de derde maal een klassieke oldtimerbijeenkomst! Ook dit jaar zijn weer alle auto’s, motoren en bromfietsen van 25 jaar en ouder van harte welkom tussen 12:00 en 16:00 uur! Er is een auto die er uitsprong, dat is de Ford ANGLIA 106E DE LUXE, bouwjaar 1965. De eigenaar vertelde dat deze nog helemaal in de originele staat is, de geschiedenis is te lezen op het A4tje achter het raam.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Deze in unieke originele staat verkerende Ford Anglia is in januari 1965 verkocht in
Frankrijk. Het laatste gedocumenteerde onderhoud is uit juni 1977. Hierna heeft de Anglia 20 jaar in een schuur gestaan. Na aankomst in Nederland in het najaar van 1997 bleek de wagen in een prima conditie, mede door de anti-corrosie behandelingen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Alleen de remmen (inclusief remcilinders), brandstofleidingen en waterslangen zijn vervangen. De carrosserie is geheel origineel, nog nooit gelast of gespoten. Slechts een grondige poetsbeurt was nodig om het lakwerk van dit lieve wagentje in de conditie te krijgen waar hij nu is. De wagen is sinds oktober 2003 in het bezit van deze (derde) eigenaar.
Bedankt Hans, dat heb je mooi gedaan.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

10 Comments

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: