Op de autoambulance: Triumph TR6
Op de autoambulance: Triumph TR6

Op de autoambulance: Triumph TR6

click to see the pictures big

bVision & Photography

Ha Sjoerd,
Van de week fietste ik via bedrijventerrein Calveen in Amersfoort naar de bouwmarkt. Op de satelliet stond een autoambulance stond een prachtige Triumph TR6. Aan het kenteken te zien is deze geïmporteerd uit Californië. Verder heb ik er geen informatie over, maar vind het wel een mooie auto. Weet niet of hij in de virtuele garage past, maar bij deze de foto’s. Helaas is de foto van het interieur niet zo goed gelukt.
Groet, Hans,
van het zeer muzikale Logbankje

click to see the pictures big

bVision & Photography

Of die past weet ik nog niet, ik laat hem nog even op de trailer staan. De Triumph fabrieken(Standard Motor Company) liggen in Coventry in het land van de Roadsters. TR is dan ook de afkorting van Triumph Roadster. Deze TR6 is ontworpen door Karmann in Osnabrück. Karmann was o.a. bekend geworden door de Volkswagen Karmann Ghia. Deze verbouwde de TR5 op een elegante wijze om tot een van de best verkochte Triumph’s. De kikkerlampen aan de voorzijde verdwenen hiermee wel. Veel van deze auto’s vertrokken met de boot naar Amerika. Het twee litermotortje wat in de TR6 lag was zeer betrouwbaar. Voor Europa was dit de laatste echte TR. De latere TR7 en TR8 werden meer gezien als conceptcar door hun futuristische aanblik. Ze werden bijna allemaal afgezet in Amerika

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

En och, al is de foto niet helemaal gelukt, ik zet hem er voor de volledigheid toch maar bij. Ik heb overigens even uitgezocht of deze auto inderdaad uit Californië kwam, en ik kan dit bevestigen (maar wilde niet betalen voor meer gegevens).

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

 1. Frank-103

  Mooie auto is dat! Hij zal wel voor een liefhebber zijn van dit model, anders zijn er in Nederland genoeg alternatieven te vinden, zoals de mazda mx5.

 2. logbankje

  Wat heb je veel informatie boven water gekregen, dit is dus een speciaal exemplaar.
  Hoop dat de nieuwe eigenaar de kentekenplaten bewaard. Hans

 3. Dat is een eind weg om een auto te gaan kopen, maar ja sommige mensen hebben er veel voor over om een bepaalde wagen in bezit te krijgen.
  Ik wens je een fijne weekend toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.