Baileybrug Ten Esschen

Baileybrug Ten Esschen

click to see the pictures big

bVision & Photography

In een of ander blogje, ik meen bij Liesbeth, werd gerefereerd naar een baileybrug. We hebben er ene hier in Hoensbroek die daar geheel aan voldoet. Vanaf station Hoensbroek is over de autoweg en de ten Esschen weg een oversteek gemaakt met een Baileybrug. En wel een aardig grote.

click to see the pictures big

bVision & Photography

De eerste foto staat op wikimedia.org en is een van de weinige foto’s uit die periode. De andere foto’s heb ik gisteren gemaakt. De brug is naar een standaard ontwerp door de Brit Donald Bailey gemaakt. De standaard segmenten worden aan elkaar vast gemaakt en kunnen zowel in de lengte als in de breedte aan elkaar worden gemaakt. Deze brug bestaat uit enkel segmenten in de lengte en is in ik dacht 1960 geplaatst. In eerste instantie lagen er houten planken op, maar deze bleken voor voetgangers en fietsers te glad te zijn. Daarom is de brug later gerenoveerd met een meer regen en sneeuw bestendige oppervlakte.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Ja dat was idd bij mij die blog over de Baileybrug. Deze brug is van een andere locatie gekomen. Zijn helaas nog maar weinig bruggen die in die tijd gebouwd zijn en zijn gebleven. Ik ken alleen die in Postel. Ben wel in Heerlen geweest maar heb de brug niet gezien helaas.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: