click to see the pictures big

bVision & Photography

En dan wordt een militarr Jeepje in Genk bij het Genkertuincentrum zomaar gespot door Inge, bekend van haar blog schrijfsels van mij. De DAF YA-66 was een militair voertuig geproduceerd door DAF het werd voornamelijk gebruikt door de landmacht maar er waren ook blauwe exemplaren van de koninklijke marechaussee. De YA-66 stamt uiteraard af van de DAF 66. Voor gebruik in het veld was deze “Jarreteljeep” niet geschikt. De auto DAF op de foto heeft een Belgisch kenteken, maar zal wel een geïmporteerde auto zijn. Alle DAF-jes zijn uiteindelijk bij particulieren terecht gekomen. Veel meer dan een duizendtal exemplaren zijn er niet van gemaakt. Daarvoor was uiteindelijk de doelgroep te klein.

click to see the pictures big

bVision & Photography

13 Comments

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.