Kwekerij Bastin

Kwekerij Bastin

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

In het weekend waren we even naar de lavendeldagen van kwekerij Bastin in Aalbeek, een klein gehucht tussen Nuth en Hulsberg in. Daar vindt je een 300 jaar ouder boerderij met tegen de heuvel aan een grote Mediterraanse tuin. In het jaar 2000 aangelegd door Roger Bastin. Heel veel Mediterraanse planten waaronder een hele collectie lavendel waar je in de grotere tuincentra tevergeefs naar zoekt. Het was niet ons eerste bezoek aan deze weliswaar kleine tuin waar je zo doorheen loopt, maar we laten ons toch ieder jaar weer verleiden om er even te gaan kijken.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Jeslynn was ook mee en genoot zichtbaar van een honing-lavendel ijsje. Een paar kraampjes met van alles en nog wat, levende muziek, en uiteraard de planten.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

In de tuin staat een hele mooie boom, een Persische slaapboom, Albizia julibrissin, deze wordt ook wel Zijdeboom genoemd. De boom draagt donker roze pluisvormige bloemen vanaf juni tot in de herfst. Een schitterende solitair als je het mij vraagt.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Naast de mooie planten krioelt het in de hele tuin van de bijen en vlinders en andere insecten. Uiteraard had ik alleen mijn iPhone mee de tuin in en dat is om die beestjes in de lens te vangen nog een hele kunst. Wilt u meer weten over mediterraans tuinieren, op de voorpagina van hun site moet je even een stukje naar beneden scrollen, daar staat een mooi boek over mediterraans tuinieren om te downloaden.Ofwel het was weer een lekker weekend.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Ik ben een beetje jaloers, zou daar ook graag geweest zijn. Wij hebben in het verleden deze kwekerij al twee keer bezocht, echt prachtig daar. Fijn dat Jes daar ook genoot met haar lekkere ijsje.

 2. logbankje

  Een heel mooie Mediterrane tuin, zeker met het mooie weer.
  De mooiste bloem lust wel een ijsje.
  Een bezoek om van te genieten, de fotoโ€™s zijn erg mooi geworden. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de zonnige Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 3. Goede morgen Sjoerd, heerlijk dat meiske met haar ijsje, ze geniet er volop van.
  De tuinen zullen zeker ook mooi zijn, zo aan je foto’s te zien. Maar die slaapboom intrigeert me, is die om onder te slapen, hebben de bloemen een slaapverwekkende geur, of worden er slaapmiddelen uit een van zijn onderdelen gemaakt. Te vroeg om er iets over op te zoeken nu, ik ben net wakker.
  Een fijne maandag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: