De groenten(25) uit Schimmert – De watertoren
De groenten(25) uit Schimmert – De watertoren

De groenten(25) uit Schimmert – De watertoren

Vandaag krijgt u de groeten uit Schimmert. De reus van Schimmert wordt deze watertoren genoemd, met recht ook hij staat op het hoogste punt van het plateau van Schimmert. De watertoren is gebouwd in 1926 en is tot 2014 in gebruik geweest als watertoren door het WML (Waterleiding Maatschappij Limburg) als drinkwaterreservoir en om voeldoende druk in het leidingnetwerk te garanderen. De torenstaat op 170 meter NAP en dat is het hoogste punt van zuid-Limburg. De watertoren is nu particulier bezit en is een rijksmonument. Jos Wielders, een representant van de Amsterdamse school was de bouwmeester van de watertoren. Nu is de watertoren eigendom van Nico en Janet Eurelings uit Schimmert. Zij kochten het Rijksmonument in 2015 van de WML om te zorgen dat de watertoren behouden blijft voor Schimmert. De nieuwe bestemming is dat het een belevingscentrum voor streekproducten gaat worden, eten en drinken zover je kunt kijken. Oftewel alle producten komen uit de buurt, een mooi initiatief.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

10 Comments

  1. logbankje

    Een mooi watertoren, maar ze hebben hun functie verloren.
    Het is wel een heel betrouwbaar systeem voor de watervoorziening.
    Maar helaas niet meer van deze tijd. Hans

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.