Spanning bij Krav Maga aan het strand

Spanning bij Krav Maga aan het strand

bVision & Photography

Het trafohuisje van deze week is misschien niet een echt huisje, meer een betonblokje dat zich voordoet als huisje, maar met het verhaal van Di Mario erbij wilde ik het toch plaatsen. Het maakt tenslotte ook deel uit van de stroom voorziening in ons land in dit geval specifiek in Ermelo aan het water. maar laat ik eerst even Di Mario aan het woord:

bVision & Photography

De foto’s van dit huisje zijn wellicht  niet moeders mooiste, maar ik moest er toch bij stilstaan. Deels omdat Shirel daar een Krav Maga les had toen het mooi weer was (op het strand) Maar ook omdat ik vroeger als kleine jongen er vaak lang had gereden omdat we daar op het strand gingen spelen of in de winter schaatsen op het randmeer.

bVision & Photography

Voor degene die het niet weten, Krav Maga is een Hongaarse gevechtssport die door Israel verder ontwikkeld is. In tegenstelling tot de Chinees/Japanse gevechtsporten zijn er geen regels, geen vaste dojo en alleen maar erop gericht om jezelf in iedere omstandigheid te kunnen verdedigen bij een aanval. Het heeft ook een nadeel, de praktijk kun je moeilijk oefenen, want die is erop gericht om de tegenstander definitief uit te schakelen.

bVision & Photography

13 Comments

  1. Frank-103

    Wel lastig als een oefening van die vechtsport pas geslaagd is als je tegenstander dood is. Dan zullen ze niet zoveel leden hebben, of allemaal sukkels die de oefeningen niet kunnen uitvoeren.

  2. Goede morgen Sjoerd, het verhaal is mooier dan het ‘huisje’ . Die sport zou ieder meisje al vroeg moeten leren. Ik wens je een fijne zondag toe, ik ga een stukje wandelen met mijn nieuwste kleinkind en haar ouders ๐Ÿ™‚

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: