Zeswoordverhaal – Zee
Zeswoordverhaal – Zee

17 Comments

  1. Frank103

    Nee hoor, de schipper van de pont bij Zaandam niet, die kan de overzijde zien liggen. Hij moet alleen oppassen zijn boot niet te vol te laden, zoals drs. P ooit eens heeft bezongen.

    Nb waarschijnlijk geldt hetzelfde voor de schippers van de pont bij IJmuiden, Buitenhuizen en bij Amsterdam centraal, hoewel daar een schipper niet zo heel lang geleden nog hard tegen de kade is gevaren met meerdere gewonden tot gevolg.

  2. Als er harde wind is vind ik de loodsbootjes spectaculair om naar te kijken. Vroeger toen dat nog mocht, ben ik eens een keer mee gevaren. Dan zijn de zeeschepen enorm hoog en stijl om de loods via de touwladder tegenop te zien klimmen. Een bijzonder beroep is het zeker.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.