Sjoerd, wat maak je me nou
Sjoerd, wat maak je me nou

Sjoerd, wat maak je me nou

Afgelopen week was het dat we bij Appie waren. Gewoon voor de dagelijkse boodschappen, mijn zoon had een idee voor een maaltijd, dus op naar Appie, eenmaal een paar rijen verder keek ik in de kar en zag wat we hadden meegenomen, plastic, plastic en nog veel meer plastic. Had ik net een petitie getekend voor minder plastic te consumeren, kijk je in de kar en dan…
Dan begin je eens serieus na te denken hoe je dit moet aanpakken, want luisteren doen ze toch niet in zo’n supermarkt. Zelf maar een mand meenemen voor het fruit is al een begin. Alleen de slager is er wegbezuinigd, dus alleen nog maar voorverpakt vlees, de broden zitten ook allemaal in Plastic verpakt, dat kan toch ook wel anders. ofwel er gaat iets goed fout in deze maatschappij… Ik denk dat ik maar eens op zoek ga naar een goede slager en bakker, en wellicht een groenteboer.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. logbankje

  Bij AH kun je nu ook herbruikbare zakjes kopen om je voedingsproducten mee te nemen.
  Maar al ga je naar de speciaal zaak over al wordt je voedsel verpakt in plastic, zelfs op de markt.
  Oplossing is eigen bakjes mee te nemen. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. .ja, het is moeilijk soms
  .ik heb liever als iets verpakt is want als je sommige mensen bezig ziet in de winkel, hoe ze alles betasten en verleggen enz…
  .maar zoveel plastiek hoeft inderdaad echt niet, brood kan gerust in een papieren zak, maar dan is het weer niet handig aan de kassa,
  .maar als alles los ligt, ik denk dat niemand het dan neemt, want hoe neem je het mee naar huis
  .ik begrijp je, maar heb een dubbel gevoel, maar snap dat er iets aan gedaan moet worden

  Een @->- voor jou.

 3. Frank103

  Als het niet verpakt is komen er klachten over hygiëne en houdbaarheid, wordt het een rommeltje in de boodschappentas en koelkast. Ga het in papier verpakken en er gaan weer hele regenwouden door de versnipperaar. Nee, ik weet ook geen oplossing.

 4. Ria van Felius

  Ik ga tegenwoordig naar de markt voor de groente, daar is niets verpakt. Vlees bij de vleesboererij, dat zit wel in plastic ik weet ook niet of dat afbreekbaar is, dat ga ik nog eens vragen. Dat het verpakt is vind ik eigenlijk wel zo hygienisch hoor. Ik koop hele broden doe die in de diepvries en pak brood per dag dat scheelt ook. Als nu iedereen eens een beetje oplet scheelt dat al een hoop.

 5. Zonder plastic is nu bijna onmogelijk. De groenteman hier is meer een groentenjuwelier. Daar betaal ik de hoofdprijs. Maar als we allemaal plastic weigeren, verdwijnt het vanzelf. En niks mis met papieren zakken.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: