Trafohuisje aan het Tiendplein in Rotterdam

Trafohuisje aan het Tiendplein in Rotterdam

bVision & Photography

De bijgaande foto’s van dit vroegere multifunctionele huisje zijn door Di Mario van Di Mario.info genomen. En zoals gebruikelijk had hij daarbij zijn eigen commentaar, en daarom laten we hem eerst even zelf aan het woord, voordat ik er mijn toevoegingen bij zet:

bVision & Photography

Di Mario:
Rotterdam echwel. Als je er toch bent, dan moet je meteen maar mooie plekken opzoeken en als je dat doet, dan moet je ook meteen maar huisjes op de foto zetten. De West-Kruiskade. Ooit de beruchtste straat van Rotterdam, tegenwoordig een hotspot voor foodliefhebbers van binnen en buiten de stad. De drugshandel is er de kop in gedrukt, maar spannend is het er nog steeds. Nu dankzij de vele toko’s en de keur aan Aziatische, Arabische en Caribische eethuisjes die je er vindt.

bVision & Photography

Oorspronkelijk is dit huisje uit 1926 en was destijds al uitgerust met een klokkenhuis, en wat normaal was in een stad als rotterdam, en met een urinoir. Het laatste werd rond 1990 (ja toen pas) vervangen door een bloemenkiosk, die inmiddels ook al verdwenen is. De klokkentoren bleef, gelukkig. Geweldig is, dat het dak met de terracotta decoraties alles heeft overleeft en toch prima in de omgeving past. Ook de functie van klokkentoren is er nog steeds, zij het met een iets futuristische opbouw. Dat geeft het geheel toch een zeker cachet.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Het is een kathedraal van een trafohuisje! Maar heel gek, ik had – als geboren en getogen -Rotterdamse nog nooit van het Tiendplein gehoord. Hoe bestaat het, he? Ik zal het nu nooit meer vergeten en dat huisje ook niet.

  2. Heel bekend en toch zie ik nu pas de bijzonderheden. Ik heb er vaak staan wachten op de tram, er was vroeger ook een bakker naast. Als ik er weer langs kom, kijk ik zeker nog eens beter naar al die details.

  3. Wow, zo’n huisje heb ik nog niet eerder gezien dacht ik, maar nee, in een ver verleden heb ik daar gewerkt dus ik moet het toen gezien hebben. Het is echt wonderbaarlijk dat dit huisje WO II heeft overleeft zonder kleerscheuren.

  4. Goede morgen Sjoerd, weer een heel apart huisje deze zondag, compleet met klokkentoren , nooit geweten dat er zo ontzettend veel verschillende huisjes waren.
    Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: