Winterefteling

Winterefteling

Winter Efteling, maar dan anders. We waren weer eens in een tuincentrum en waanden ons na binnenkomst meteen al in zekere kerstsferen. Hele winterlandschappen met bergen, skiliften en ander ijsplezier gingen aan ons voorbij, maar kijk, zei ik tegen mijn vrouw, we zijn in Kaatsheuvel. Nu is dat normaliter toch echt wel wat verder dan het half uurtje wat wij kwijt waren om op de plaats van bestemming te komen, maar ik zag toch best wel enkele overeenkomsten, de laatste keer dan wij er waren was dacht ik in 2008, inmiddels dus ook een jaar of 10 geleden, maar zo’n lange nek vergeet ik toch echt niet. Je kan al deze figuren en attracties zelf kopen, dus haal je je eigen Efteling in huis, en met de huidige entree prijzen is dit toch een koopje en je hoeft de deur niet meer uit. Alleen nog even een spoorbaan ergens lenen. Want waar zouden we zijn zonder de trein.

bVision & Photography

19 Comments

 1. Whahahahahaha wat super gaaf! Ja, de Efteling heel veel herinneringen aan, ik was een verwend nest, nu al lang niet meer geweest, maar goed… kleinzoon is er, en mijn moeder, lol… die zei bij de laatste keer… ik ga pas weer als er achterkleinkinderen er zijn… nu is ze de trut over een paar jaar, ze ziet er nu al tegenop, hahahaha

  X

 2. Ria van Felius

  Ik was er heel vroeger eens met mijn oom die toen pas een auto had, man wat een belevenis, papier hier papier hier, ik vond het allemaal prachtig, maar om dat nu in huis te gaan halen….

 3. De kerst versiering is vast streek gevonden, kan er wel met een knip oog naar kijken.
  Wie weet wat ik nog laat zien de komende week. Hans

  Ot, inderdaad vier was te veel, maar de avonden zijn wel mooi met de verlichting op de gebouwen.
  Het zijn Natriumlampen.

 4. Frank-103

  De trein hebben we hier, de rest niet. Maar zolang Sint Maarten en Sint Nicolaas nog niet voorbij zijn doe ik niets aan kerst, geen tuincentrum, geen kerstkransjes en zeker geen Michael Buble!

 5. Die lange Jan is zeer zeker de moeite waard om te hebben. Ik heb speciale herinneringen aan de Efteling. Welk tuincentrum was het? Ik denk dat deze ze in het hele land wel verkopen.

 6. Goede morgen Sjoerd, de Efteling, ik was als kind dol op het sprookjesbos, maar toen we er later met de kinderen waren viel het erg tegen, alleen het sprookjesbos herkende ik nog. Ik ben niet zo gecharmeerd van achtbanen en dat soort zaken , maar het is er ook wel veel drukker dan in mijn herinnering (dat was met een schoolreisje van de lagere school)
  Vandaag wens ik je een fijne dinsdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: