Honda Accord
Honda Accord

Honda Accord

bVision & Photography

De foto’s van vandaag zijn genomen door Di Mario van Di Mario.info die hier onderhand een vaste plaats heeft verworven met zijn auto’s, geen probleem uiteraard. Alleen verwacht ik af en toe het beeld van een jongetje te zien, maar daar is in deze serie foto’s geen sprake van.

bVision & Photography

Vandaag zien we een nieuwe klassieker. Een auto waarvan je in de tijd dat deze rond aan het rijden was, zeker niet zou zeggen dat dit ooit een klassieker zou worden. Toch was de kwaliteit en de luxe van deze auto zeker niet slecht. In die tijd een klasse auto dus, maar minder gewaardeerd omdat het geen Duitse auto was.

bVision & Photography

Tussen 1976 en 1981 werden de allereerste Accords gemaakt, in de tijd dat de Honda Civic furore maakte en de brandstofprijzen de pan uit rezen…. Wat er wel voor zorgde dat de Accord niet zo pompeus werd als oorspronkelijk de bedoeling was. De Honda Accord was verkrijgbaar als driedeurs hatchback en als 4-deurs sedan. Dit exemplaar stamt uit het laatste levensjaar van de eerste generatie Accord: 1981. Een viercilinder 80 pk motor in het vooronder en toch wel de bekende volledige uitrusting van de japanners maakte het tot een geliefde auto, allen die kleur, zo zeventiger jaren….

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 reacties

  1. Goede morgen Sjoerd, deze wagen doet bij mij geen belletje rinkelen, ik kende niemand die in die tijd in een Honda rondreed.
    Maar ook de kleur zou nooit tot mijn favorieten gehoord hebben, dus hoe dan ook mijn auto was het niet. We hebben ooit wel Mazda gereden en ik ben niet persé erg merkvast.
    Voor vandaag een heerlijke zaterdag gewenst.

  2. Whahhaha, ik was met Shirel op dat moment. En ik kan je vertellen. Ik heb hier een foto in het archief zitten met Shirel naast de auto 😉 Door de kleur van de auto viel hij als eerste op, het is namelijk ehhhhh, echt uit die tijd. 😉 Was trouwens heerlijk weer die dag, dat weet ik nog wel.

    Love As Always
    Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.