Milieustraat en ontspullen
Milieustraat en ontspullen

Milieustraat en ontspullen

Was ik al jaren bezig met het onderhouden van mijn milieustraat, heeft de gemeente sinds enige tijd het ons toch wel moeilijk gemaakt. De restvuilbak, de kliko dus, word nog maar eenmaal in de vier weken geleegd. En dat is met een aantal katten en een beperkt gewicht van 80 kilo per bak toch af en toe erg moeilijk. Maar voor alles blijkt een oplossing te zijn. Voor mensen die hieraan te weinig hebben zijn sinds kort een aantal ondergrondse restafval containers geplaatst waarvoor je de milieupas kunt activeren. Nog geen 40 meter van mijn woning, aan de andere kant van de straat staat zo’n container. Dus als je eens wat teveel restafval hebt door de een of andere klus, of als je aan het ontspullen bent is er dus toch een extra mogelijkheid zonder dat je meteen een milieupark moet bezoeken. Nu zijn we al een tijdje bezig met ontspullen dus dat komt goed uit, zo hebben we dus gisteren eerst een hoop spullen naar de kringloop gebracht, en wat niet meer herbruikbaar was in container, en een overgebleven vuilniszak naar de ondergrondse container. Dat ruimt op…

bVision & Photography

20 Comments

 1. In de wijk waar ik woon hebben we alleen ondergrondse inzamelbakken, papier, glas en chemisch afval kan je wel gescheiden inleveren, restafval en gft hoeft niet. Zaanstad denkt dat de AVI de afvalscheiding beter kan dan de burgers. Hachelijk?

 2. Over het ophalen van restafval, gft en plastic door de gemeente ben ik tevreden.
  Hier is de laatste jaren ook flink opgeruimd. Daarbij kan alles kosteloos worden afgeleverd bij de milieustraat. Dat scheelt in vergelijking met omliggende gemeenten, waar fors betaald moet worden, aanzienlijk in grof vuil dat in de natuur wordt gedumpt.

 3. Hi Sjoerd,

  Ja, dat ontspullen vind ik ook helemaal geweldig!
  Hier kunnen we gelukkig ook naar een ondergrondse container, 40 meter verderop.
  De Kringloop is een paar minuutjes fietsen.
  Ik doe regelmatig van alles weg.
  Mijn devies: iets erin, iets eruit.
  Met kleding soms zelf twee eruit, als er ééntje inkomt.
  Voelt prima!

  groetjes van Marlou

  (boek is opgestuurd!)

 4. Ik heb hier al wate jaren een ondergrondse restbak op 50 meter lopen. Ongeveer eens per week gaat daar een chipszak met restafval in. Koop dus geen zakken meer en je hoef hier ook niet te betalen per zak of keer dumpen in die restbak. De rest, plastic, papier en glas gaan mee naar de supermarkt. Daar staan 8 ondergrondse bakken voor gescheiden spul. Het enige dat hier ‘mis’ gaat is GFT. Daar heb ik geen bak voor en ze halen het een paar straten verder wel eens op. Gelukkig heb ik vrijwel geen GFT. Huishoudelijk gaat het dus in die chipszak mee en als ik de tuin doe dan gaat dat in de ondergrondse container. Ik heb al eens gevraagd om daar een tuinafvalcontainer naast te plaatsen. Andere mensen hebben hier grote tuinen. Maar dat zou uniek zijn en de gemeente heeft daar dus nog niets voor bedacht.

 5. Ik heb nul containers meer, sinds jaren niet meer, dus ik moet eerlijk zeggen dat ik veel minder nu aan het scheiden ben, we hebben alleen een ondergrondse, en het perron ligt km’s verderop en vooral voor auto’s makkelijk bereikbaar langs de hoge ring, met de fiets is het omfietsen en ben je 10 km onderweg, en meestal is dat ook niet te vervoeren op een fiets natuurlijk. Kortom, daar is niet echt over nagedacht en soms denk ik echt… moet ik nu voor 1 grote doos karton, echt het grof vuil gaan bellen? Of 1 stoel?

  X

 6. Binnenkort een wormenhotel voor buurtcompost naast de papier-, glas-, plastic-, kledingbak aan het einde van de straat.!De kliko voor het restafval in de schuur.

  Misschien gaan mensen nog beter scheiden wanneer de loopafstand andersom is?

  Duurzame groet,

 7. Goede morgen Sjoerd, hier heb ik twee bakken de grijze en de groene, in het centrum van ons dorp staan dan nog de containers voor glas en voor plastic. Het oude papier wordt door twee organisaties aan huis opgehaald, de padvinderij en de andere keer voor ontwikkelingshulp dacht ik. Nou ja dat kan ook veranderd zijn, ik ben het netjes kwijt en erg veel heb ik meestal niet een kartonnen doos vol is al veel. De milieustraat voor alles wat je verder kwijt moet is hier een zes kilometer verderop.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

 8. De gemeente waar ik woon maakt ons het scheiden van het afval redelijk gemakkelijk, eens in de 14 dagen wordt de groenbak leeg gemaakt, en restafval in zakken die 0.75 cent per zak kosten worden ook iedere 14 dagen opgehaald. Plastic iedere 4 weken en op een paar minuten rijden is een grote milieustraat waar we terecht kunnen. Eigenlijk kunnen we hier best tevreden mee zijn.

 9. marjolijn1

  Ja, die ondergrondse stortplaatsen hebben wij hier ook, voor restafval en papier.
  Heel handig en vlak bij de deur. Het plastic wordt in de bekende zakken opgehaald vanaf dezelfde plek.
  We boffen, en hoeven niet ver te sjouwen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.