Een Jeep in het wild
Een Jeep in het wild

Een Jeep in het wild

bVision & Photography

Soms kom je ze nog wel eens in het wild tegen, de Willys Jeep. Deze stamt uit 1953 volgens het RDW, mijn geboorte jaar dus, deze moet wel goed zijn, die heeft in ieder geval het rampjaar overleeft. Of de 1953 klopt kan ik niet met zekerheid zeggen. Maar ik dacht zeker te weten dat de productie in 1945 gestopt is. Deze Willys vond ik bij een onderdelenhandel in Hoensbroek. En deze ziet er prima onderhouden uit. Bijna als nieuw zou ik zeggen.

bVision & Photography

De Willys Jeep had je in twee smaken, de originele Willys MA en de Willys MB. Aan de motorkap van de Willys op de foto’s is te zien dat dit een Willys MB is. De MB is eigenlijk een gemodificeerde MA. De stuurversnelling werd vervangen door een vloerversnelling, en wat pluspunten van de concurrenten Ford en Bantam werden geïntegreerd in de MB. waardoor deze ook wat lichter werd. Ik vind het knap dat er nog steeds van deze auto’s rondrijden en onderhouden worden door liefhebbers van deze Willys. En voor mij maakt het daarbij niets uit of het een door Willys geproduceerde of een in licentie door Ford geproduceerde Willys is.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Ik weet niet waarom, maar als ik zo’n jeep zie rijden moet ik altijd aan vroeger denken, hahaha ik denk Ermeloose heide, oefeningen en dat die er gewoon konden zijn, terwijl jij er wandelde en zo de hei op liep, nou ja.. langs de rand dan… en het heel spannend was, als er geen oefening was, dat je dan mocht lopen waar de tanks en jeeps rijden…. als ze oefenen…. stom he?

    X

  2. Goede morgen Sjoerd, ik heb die dingen in mijn kindertijd nog wel door het bos zien rijden met militairen erin, of misschien was het een ander voertuig, daar heb ik geen herinnering aan. Het is ook al zestig jaar geleden, het leek me leuk om daarin mee te rijden dwars door het bos. Wij noemden destijds al die legergroene wagens Jeep dus. . . .
    Ik wens je een fijne zaterdag toe.

  3. De Willys Ford is zeldzamer. Helaas is het eugenlijk niet meer mogelijk zo’n wagen zo onbeheerd te laten staan. Onderhoud aan de buitenkant zegt weinig trouwens. Alles aan de Willys wordt nagemaakt en het zegt niets over het motoronderhoud.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.