Snelheid
Snelheid

Snelheid

Op de A76 bij Nuth geldt vanwege werkzaamheden aan de aansluiting met de Buitenring een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Om dat te handhaven staat er sinds enige tijd een mobiele flitskast, een soort kleine piramide. Als je het niet weet zou je er zo aan voorbij rijden. Nu heeft dat ding volgens mij weinig toegevoegde waarde overdag. De toegestane snelheid waarbij deze flitst is bij harder dan 70 km/h, de matrixborden geven aan 50 km/h, en mijn snelheid is hier 30 km/h. Harder gaat het daar overdag echt niet. En als het rustig is iemand op de bon slingeren als die wat harder dan 70 gaat, en er ook nog niemand aan het werk is vind ik wat overdreven. De reden:
Op termijn beslist de politie of de nieuwe flitser permanent wordt ingezet. Wanneer dat gebeurt is nog niet duidelijk. De politie ziet wel veel voordelen. Omdat het om een onbemande flitser gaat die dag en nacht doorwerkt kunnen agenten hun tijd besteden aan andere zaken.

bVision & Photography

18 Comments

 1. Frank-103

  Ik geef mijn geld ook liever uit aan andere zaken dan aan boetes, ik houd me dus ook behoorlijk aan de maximum snelheid, ik rijd veel op cruise control. Echte wegpiraten als mijn neef Ruud en zwager Marco rijden op flitsmeister en worden nooit gepakt met dit soort statische flitskasten, die worden dan tijdig gewaarschuwd. Dus of ze echt nuttig zijn?

 2. logbankje

  De mobile flitskast heb ik ook in het nieuws gezien, het is nodig dat met wordt gecontroleerd.
  Men rijdt tegenwoordig zelfs zelf door rode kruizen heen. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 3. Snelheidscontroles zijn op zich prima wat mij betreft, maar dan wel op locaties waar dat zin heeft. Op plaatsen waar langzaam rijdend verkeer in de ochtendsptis bij wijze van spreken zo af en toe overgaat in de avondspits, lijkt me dat niet echt het geval.

 4. Hi Sjoerd,

  ik hou me altijd aan de snelheid,.
  Eens (zo’n 100 jaar geleden… haha) reed ik te hard hier op aan de Leidsevaart.
  Met mijn lelijke eend!
  Dat kostte me 80 gulden!!
  Ik dacht toen… zonde van mijn geld! Daar had ik leuk van uit eten gekund!
  Sinds die tijd… aan de snelheid gehouden en nooit meer een bon.
  Aanrader!

  groetjes van Marlou

  .

 5. Ik rij zelf geen auto, en heb daar dus weinig verstand van. Wel weet ik dat ik plekken ken waar het wel een heel goed idee zou zijn, tegelijk zijn er ook plekken waar ze staan waar ze gewoon overwerk doen voor een paar km per uur… echt maar 3 of 4 km te hard… Wat ook logisch is eigenlijk dat mensen daar net iets te hard gaan.

  X

 6. Goede morgen Sjoerd, tja vaak lijken mij die flitspunten gewoon een manier om wat extra geld te verdienen, want op sommige plaatsen waar zo’n ding staat is het absoluut niet gevaarlijk om harder te rijden dan officieel is toegestaan. Ik wens je een fijne maandag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.