Volvo 144
Volvo 144

Volvo 144

bVision & Photography

Deze Volvo werd op de foto gezet door mijn vaste fotograaf Di Mario van Di Mario.info ik hoef alleen nog het verhaal erbij te schrijven. En ook in deze aflevering zag ik een jongetje af en toe oppiepen achter een van de raampjes van deze Volvo 144 uit 1968… Maar ik kan me vergissen.

bVision & Photography

Nadat de Volvo Amazon geheel uitontwikkeld was moest er uiteraard iets nieuws komen. Dat werd de Volvo 100 serie, waarvan deze Volvo 144 uiteraard deel van uitmaakt. De Volvo 142 (2-deurs), de Volvo 144 (4-deurs) en de Volvo 145 (station) waren de gangbare modellen. De Volvo 145 was ook als express verkrijgbaar, dwz met een verhoogd dak. De eerste modellen hadden nog de beroemde B18 motor (zoals deze). Daarna werd alleen nog de 2 liter B20 motor in de auto geleverd.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 reacties

 1. Martin

  Haha, wat leuk om dit bij toeval te lezen. Dit was ten tijde van de foto onze auto. Een heerlijke stabiele slee, en onderhuids zeer goed onderhouden. Inmiddels is “ze” niet meer van ons. Helaas te water geraakt, en de reparaties waren niet door ons uit te voeren.

 2. Di Mario werkt wel vaker inspirerend, zo vind ik regelmatig een uitvinding bij hem.
  Het is inderdaad een mooie Volvo, en ondanks hun gewicht reden ze best snel weg.
  De foto’s hebben persoonlijk tintje met het oppiepende kereltje. Hans

  ot, dan voor het compliment, voor mij ook een mooi moment in de week. 🙂

 3. hanscke

  Een beetje pompeus en waarschijnlijk door zijn gewicht erg duur in de wegenbelasting geweest.
  OT. Ja ik moet maar eens nadenken over hoe het in de toekomst moet met mijn site, maar er schijnt toch een nieuwe editie van pivotx ontwikkeld te zijn die binnenkort online komt, vertelde mijn hulpbron. Daardoor is het mogelijk om voorlopig mijn site in deze vorm te houden.

 4. Goede morgen Sjoerd, wat een grote bak, ik zou me er verloren in voelen. Ik zie een meiske in een donker shirt met witte opdruk en het hoofdje van een manneke achter de auto op twee van de foto’s.
  Een fijne zaterdag gewenst.

 5. Dat klopt helemaal. Ik zie hem ook staan. Het leuke is dat ik dan zo’n serie weer krijg te zien en dat ik me die hele dag weer in mijn hoofd krijg. Dit was naast deze auto gespot te hebben ook een heerlijke dag samen. Op die tweede foto zie ik zelfs nog een stukje Shirel.

  Love As always
  Di mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.