The place to be: Zeeland
The place to be: Zeeland

The place to be: Zeeland

Woon je in de juiste plaats of is er een plaats waar je liever zou wonen. Eigenlijk is dat de vraag die ik mezelf stel. Vroeger leken afstanden veel groter dan ze nu zijn, niet iedereen had een auto en als je werk had was dat meestal ook de plaats waar je ging wonen. Het was natuurlijk heel gewoon dat je met de fiets naar het werk ging. Toen ik uit militaire dienst kwam waren we al getrouwd en ik ging op zoek naar werk. Er waren voor mij met mijn opleiding in de procestechniek niet zoveel mogelijkheden, alleen DSM of ver weg. Ook Dow Chemical in Terneuzen was een optie, maar nee, mijn vrouw had werk in de buurt, wilde niet weg en dus werd het destijds DSM in Geleen. Nog steeds trekt mij Zeeland, niet Terneuzen, maar Vlissingen of Middelburg. Ik kom er regelmatig, mijn “Place to be”. Mijn uitdaging aan u, heeft u ook een “Place to be”, maak er een logje over en zet hieronder in de commentaren de link er naar toe. Ik ben benieuwd wie deze uitdaging aangaat

bVision & Photography

18 reacties

  1. Mijn place to be is momenteel ook Noord-Oost-Zeeuws-Vlaanderen. Hoewel het dorp net in België ligt, voel het voor mij meer Zeeuws aan dan Vlaams, hoewel je wel snel aan de huizen ziet dat het zeker niet Zeeuws/Nederlands is. Mijn roots liggen in Zeeland, dus het is niet zo gek dat dit nu momenteel voor mij the place to be is. Maar ik voel me net zo goed thuis ergens anders, als het maar niet midden in een stad is.

  2. Hahahahaha, ja een lastige, wat ik wel weet, als ik hier weg kan uit Almere, doe ik dat! De hele provincie verlaten en al heel lang, kind zijn, wilde ik elders wonen, maar nu, geen idee, ik kan wel een ideale stek beschrijven, maar waar dat dan ligt of is, of zelfs bestaat? 😉

    Volgende week, zal deze mail even bewaren ook, als ik weer in rustiger vaarwater zit… kom ik er zeker op terug! 😀

    X

  3. Het wordt wat eentonig, vrees ik, maar ik hoef ook niet zo nodig weg. Sterker nog, je krijgt mij voor de laatste fase in mijn leven met geen stok uit Fryslân. Binnen ‘it Heitelân’ zijn wel wat plekjes te vinden waar ik wel zou willen wonen, maar die zijn in de loop der jaren wel voorbij gekomen op mijn weblog, denk ik.

  4. Goede morgen Sjoerd, nou ik heb in meerdere plaatsen gewoond, maar nu hier in Zeeland voel ik me thuis, ik ben hier geboren en later na mijn huwelijk weer terug gekomen . Maar een heel logje weet ik er niet aan te wijden vrees ik. Al heb ik er wel meerdere gedichtjes aan gewijd.
    Ik wens je een fijne dinsdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.