Parodie op Zeeland
Parodie op Zeeland

Parodie op Zeeland

Dat het Zeeland niet geworden is is niet echt een probleem, want waar ik nu woon…

Wie sjoen os Limburg is
Begrip toch nemes
Es allein de Zuderling
Dae Limburg leef is
Want door de jaore heen
Bleef Limburg onbetwis
’t Stukske Nederland
Dat ’t sjoenste is
Want door de jaore heen
Bleef Limburg onbetwis
’t Stukske Nederland
Dat ’t sjoenste is

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Het leuke met Beppie Kraft is dat niemand haar buiten Limburg kent en ze in Limburg wereldberoemd is. Ik leerde haar jaren geleden kennen via een Limburger en zag haar sindsdien in allerlei Limburgse en carnavals programma’s. Eigenlijk net zoiets als Black Fooss uit Keulen, je kent ze of je kent ze niet. Ik kijk elk jaar naar de Keulse pronkzittingen en weet precies wanneer ik ze ongeveer kan verwachten. Laatste 2 jaar niet gekeken dus benieuwd of ze er nog steeds zijn, dit jaar maar weer eens kijken 🙂

 2. logbankje

  Een mooie ode aan Limburg, het is een mooie provincie.
  Heb er mooie herinneringen aan, niet alleen omdat ik er voor mijn werk wel ben geweest, maar ook vakanties. Hans

 3. Zuid Limburg dan Sjoerd, dat is voor mij het mooiste stukje, meermalen geweest, Geuldal natuurlijk die kant op, maar ahum… na jouw pensioen niet naar Zeeland, maar misschien waar je voorouders vandaan komen? Fiesland dan? hahahaha

  X

 4. Goede morgen Sjoerd. Tja als je zo begint. . .

  Geen dierder plek voor ons op aard
  Geen oord ter wereld meer ons waard
  Dan waar beschermd door dijk en duin
  Ons toelacht veld en bos en duin. . .

  Ik zal je de volledige tekst maar besparen 😉
  Trouwens ik heb er nog eentje van mijn geboortegrond, die stamt uit de tijd dat men Zuid Limburg en Zeeuws-Vlaanderen aan België wilde geven.

  Waar eens ’t gekrijs der meeuwen
  Verstierf aan ’t eenzaam strand
  Daar schiepen zich de Zeeuwen
  Uit schor en slik hun land. . .

  Ook die kent meerdere coupletten en wij leerden veel volksliederen op de lagere school. Ik kan ook het ‘Bronsgroen eikenhout’ voor je zingen.
  Ik wens je een fijne woensdag toe vandaag.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.