Onaangenaam verrast
Onaangenaam verrast

Onaangenaam verrast

bVision & Photography

Gisterenmorgen om acht uur stond in ineens een aannemersbusje met aanhanger voor de deur, waaruit twee mensen stapten die doodleuk kwamen vertellen dat ze de gasaansluiting kwamen aanpassen en daarvoor in de kruipruimte moesten zijn. Daar sta je dan, na dertig jaar niet in deze ruimte te hoeven zijn hebben we jaren geleden deze netjes dicht betegeld. En nee er was geen andere mogelijkheid want ze moeten een nieuwe aansluiting maken tot in de meterkast. Daar sta je dan in de vroege ochtend. Vorige week was iemand hiervoor aan de deur geweest en die zou volgens mijn perceptie, want mijn zoon had dat gesprek gevoerd, gisteren terugkomen. Ik had daar niet uit afgeleid dat de kruipruimte open zou moeten zijn en dat ze dat meteen zouden uitvoeren. Dus toch maar het (sloop)gereedschap uitgehaald en een opening geforceerd waardoor er iemand in kon kruipen. Inmiddels hebben we een nieuwe gasleiding met alles erop en eraan, en een gat achter de voordeur. Sop het je maar op…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Ria van Felius

  Jeetje, kan me voorstellen dat je daar niet blij mee bent, maar wie maakt dat nu ook zo potdicht. Een luik met een deurmat, die dan gelijk met de vloer valt, daar zijn van die speciale ijzeren dingen voor.

 2. Ja, dat zijn van die dingen waar je niet vrolijk van wordt.
  Wij hebben een soortgelijk probleem. De vorige bewoner heeft de houten vloer zo consequent doorgevoerd, dat er in de hal ook nog ergens een verborgen toegang naar de kruipruimte moet zitten.
  Succes met de herstelwerkzaamheden!

 3. John

  Zo, dus jullie in Limburg zijn ook aan de beurt. Hier hebben we de gehele rataplan achter de rug gelukkig. Gas, elektra, water, het riool. Alle meters vervangen. MAar ik denk dat je toch een keer achter je oren moest krabben.

 4. Op een flat wonen 1 hoog heeft zijn voordelen, maar de beneden buren, hebben wel een kruipruimte voor de rest van de flat, en dat heeft ervoor gezorgd dat ik dus geen glasvezel heb, hier staat in het contract dat deze open dient te blijven en vorige buren hadden het dicht gemaakt met laminaat… en de buurvrouw weigerde om deze open te maken om dus glasvezel te trekken voor de hele flat…. tenzij de woningbouw haar zou compenseren, dit weigerden ze, dus hier.. geen glasvezel mogelijk, willen we dat nu? Dan moet dat betaald worden, echt… ik zeg, een kruipruimte zou altijd open moeten blijven, je weet het nooit!

  Maar goed, dit komt omdat het mij zo geleerd is eigenlijk… ik ben verwonderd dat mensen het dicht maken met vloeren….

  Het is opgelost, en jij kunt weer klussen, hahaha

  X

 5. Er is een loze ruimte onder mijn huis.
  Maar ook ik jan daar niet bij.
  Gas, elektra en andere kabels komen in een afgesloten muurkast naar binnen.

  De watermeter en hoofdkraan zitten in een afgesloten betonnen bak bij de voordeur.

  Voor nieuwe, andere meters en/of aansluitingen was dat voldoende toegankelijk.

  Maar graag zou ik ook die niet toegankelijke kruipruimte willen isoleren.

  Een eigen huis geeft soms mooie soms minder leuke verrassingen.

  Vriendelijke groet,

 6. Owh dat is balen zeg. Maar gelukkig is het opgelost. Ik heb geen kruipruimte onder mijn huis. Bij mij kun je er gewoon doorheen lopen. Heb je ook nog wat muziek en licht erbij. En je kunt er ook nog kleding kopen. 😉

  Love as Always
  Di mario

 7. Goede morgen Sjoerd. Laat ik nu geen kruipruimte hebben, wel een soort betonnen bakje onder de voordeurmat, maar daar kun je niet onder het huis komen. Deze huizen zijn op een oude zandbank gezet er is ook niet voor geheid, dat is dan ook alles wat ik er van weet. Hoe dat dan bouwtechnisch zit, geen flauw idee moet ik zeggen.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.