Allard J2X Roadster
Allard J2X Roadster

Allard J2X Roadster

bVision & Photography

In 1936 richtte Sydey Allard de Allard Motor Company op in het Engelse Putney, in London. Daarna werd het verplaatst naar Clampham, ook in London. Allard was naast fabrikant van (race)auto’s ook een verdienstelijk coureur. Sluiting van de company vond plaats in 1966. Het bekendste product van de Allard Motor company waren toch wel de raceauto’s en er was een levendige export naar Amerika, nee, niet van de complete auto, de motor ontbrak en werd in Amerika vervangen door daar geproduceerde motoren van o.a. Ford, Caddilac en Chrysler Zo is de Allard J2X Roadster op de foto’s voorzien van een Caddilac V8 motor, en dat in zo’n lichte sportwagen wil wel lopen. De AC Cobra’s hadden hierdoor het nakijken op het circuit. Een bekende coureur uit die tijd die in een Allard rondreed was Carroll Shelby. Juist ja die van de Shelby Mustang en de AC Shelby Cobra.

bVision & Photography

De auto op de foto’s wordt verkocht door Hyman LTD mijn foto sponsor op autogebied. De link vind u op de rechterzijde. Ik mag al sinds lange tijd gebruik maken van de foto’s op hun website. Als snap ik ook wel dat het half miljoen euro dat je voor zo’n auto moet neertellen niet in ieders beurs zit. Het is voor mij een kans om de echt mooie klassiekers in deze wereld ook aan u te tonen

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd. Wat mij gelijk opvalt is dat kleine bagage luikje, je kon er misschien net een tandenborstel en een verschoning in meenemen 😉 Maar het is een mooie ‘gouwe ouwe’ Een fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.