Voltage in Bangkok
Voltage in Bangkok

Voltage in Bangkok

bVision & Photography

Vandaag weer eens geen trafohuisje maar weer een complete warboel aan draden waar de gemiddelde inwoner van Thailand geen spaghetti van kan maken. Deel twee deze week , de foto’s zijn gemaakt door Rob Alberts van het gelijknamige wordpressblog op vakantie in Thailand

bVision & Photography

De foto’s zijn gemaakt op en rondom de plaats waar hij verbleef. De chaotisch beelden spreken voor zich. Wie uit deze warboel nog iets weet te maken mag het zeggen.

bVision & Photography

Toch zit er enige eenheid in deze dradenmassa. De bovenste draden zijn hoogspanningsdraden welke worden afgetapt van onderliggende draden, direct via een trafo in de mast, of via een grond of gebouwentrafo. De dikkere draad is de nulleiding van de masten.

bVision & Photography

Bangkok overigens is de hoofdstad van Thailand en heeft meer dan 8 miljoen inwoners Het is de grootste stad van Thailand. De bevolking van de stad Bangkok en de eromheen aangrenzende omgeving is zelfs geschat op zo’n 15 miljoen inwoners. De stad is gevestigd op de oostelijke oever van de Menam, dicht bij de Golf van Thailand.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

 1. Ben ik nu de enige die denkt na het vorige wat ik gezien heb, dat ik dit er nog redelijk netjes uit vind zien? whahahaha tuurlijk ben ik weer de enige 😉 Dat het niet helemaal is zoals bij ons, oke… maar toch, die eerste foto, daar dacht ik van, dit is in Thailand? Dat ziet er nog redelijk uit! Volgens mij kan het in België ook nog redelijk een warboel zijn, meer dan dit? Of is dat ondertussen ook voorbij 😉

  X

 2. Jouw uitleg komt overeen met mijn eigen ideeen.
  Vreemd genoeg kreeg ik van de Thai die ik sprak alleen maar rare blikken m.b.t. de electriciteits voorziening.
  Het werkt en daar ging het voor hun vooral om.

  Ik heb geen monteurs gezien en/of gesproken.

  Wel heb ik respect voor de mensen die in deze chaos moeten werken.

  Volijke groet,

 3. logbankje

  Wat dat betreft is het hier een stuk veiliger, hier hangen de hoogspanningsleidingen niet op hand bereik.
  Een rangeer rek in de telefoon centrale is ook een verzameling van draadjes, maar buiten is de infrastructuur keurig georganiseerd. Hans

 4. Ik vind het mooie foto’s, maar het is wel een eng zootje. Het is lang geleden dat ik in Bangkok was, maar ik kan me herinneren dat je inderdaad daar heel veel van dit soort gevaarlijke zaken zag. Goed beschouwd is dit eigenlijk nog wel een nette warboel 😉

 5. Goede morgen Sjoerd, wat een warboel, ik denk wel dat de technici die daar werken er vast wel raad mee weten.
  Voor vandaag wens ik je een heerlijke zondag toe, met regen lekker binnen spelen, of met goede kleding een fijne wandeling, dat kan ook.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.