Ten years ago – Maastricht
Ten years ago – Maastricht

Ten years ago – Maastricht

Tijdens een nightwalk met de fotoclub van het werk in Maastricht, ook alweer tien jaar geleden, heb ik de bovenstaande foto van de voetgangersbrug die de beide maas oevers verbindt gemaakt. Veel voetgangers gaan daar zo laat niet meer overheen dus het blikveld was geheel leeg. Tien jaar lijkt niet zo heel veel, maar twintig jaar geleden had ik geen digitale camera en maakte ik dus ook geen foto’s. De eerste gedigitaliseerde kiekjes maakte ik in 2000 op vakantie in Ravenoville Plage, vlakbij ste Mère Eglise, Normandië. Een mooie vakantie, daar niet van. In de fotografie heb ik me in de loop van de jaren erna bekwaamt. En ik ben uitgegroeit tot een grote Japanner… bang dat ik wat mis. Maar ook een hele fijne hobby.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Frank-103

  Tot 2005 maakte ik analoge foto’s met de spiegelreflex. Foto’s van 2004 en 2005 liggen in een hoekje. Voor 2004 is alles keurig ingeplakt en na 2006 zit in een paar fotoboeken van kruidvat of hema. Maar meeste foto’s worden nooit bekeken.

 2. Ria van Felius

  Ik begon in 2003 en heb er een leuke hobby aan. Er zijn zo ontzettend veel mensen die prachtige foto’s maken tegenwoordig! Dat was twintig jaar geleden zeker heel anders.

 3. Whahahahaha hey you, Japanner 😉 De foto is inderdaad prachtig, ik denk dat de fotografie voor velen is open gegaan met de eerste digitale camera’s gelukkig? Of uhm… ja, ik startte al toen ik een jaar of 9 was denk ik, mocht ik af en toe met de camera’s van mijn ooms of mijn vader zelfs een foto maken. Met 11 kreeg ik mijn eerste Kodak, en heel eerlijk? Later met de Minolta 5000 kon ik lezen en schrijven, maar nu, ben ik nog steeds aan het zoeken, het wordt tijd voor de spiegelreflex zodat ik weer kan gaan werken zoals voorheen juist.

  Overigens, pakte mijn moeder mijn camera ook vaak weg, omdat als het mij lag ik overal toen al foto’s van maakte, waarvan zij zei… waarom, nu is ze er blij mee, zoals de eettafel in ons oude huis in Amsterdam, hahahaha Niemand aan tafel, alleen maar een bos bloemen en de fruitschaal, kurk aan de muur.. nou ja… early eighties 😉

  X

 4. Hopi Sjoerd,

  lekker japanneren… is niks mis mee.
  Ik vind het ook heel leuk om foto’s te maken, een beetje op te knappen en er “iets” mee te doen…

  Deze van de brug vind ik heel mooi en zelfs spannend!

  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.