Spanning op het Oostereiland
Spanning op het Oostereiland

Spanning op het Oostereiland

Bvision & Photography

Bijgaande bijzonder mooie Corten stalen trafohuisje is gespot door Bertie van het Bertiebo blog er zit een heel verhaal aan vast maar dat laten we haar uiteraard zelf vertellen:
Hoi Sjoerd,
Ik vond er weer een. Notabene op het Oostereiland in Hoorn. Dat is een plek waar ik zeer regelmatig kom, omdat ons filmhuis daar is. En ook het Museum van de Twintigste Eeuw. Het is een mooie plek, eigenlijk een schiereiland. Oorspronkelijk aangelegd om pakhuizen te plaatsen. Later is het ook een rijkswerkinrichting geweest, er werden krenten gesorteerd. Vandaar de bijnaam Krententuin. En het was heel lang, tot in deze eeuw, een gevangenis.

Bvision & Photography

Je kunt er tegenwoordig overnachten, in een cel. Er is ook een restaurant en je kunt er een appartement kopen. Als je geld genoeg hebt natuurlijk hè, want het is een dure plek hoor, daar aan de haven. Een klein stukje verderop, aan de rand van het eiland ligt ‘De halve Maen’. Een replica van een 17e eeuws schip. De trafohuisjes waren me niet eerder opgevallen, maar toen ik laatst twee films op een dag zag en een pauze moest overbruggen, zag ik ze ineens. Helemaal aangepast.

Sjoerd: Ik kan alleen maar zeggen bedankt voor dit mooie verhaal.

Bvision & Photography

14 Comments

  1. logbankje

    Het is een bijzonder Corten stalen trafohuisje, in je balkonstijl.
    Het past wel bij de omgeving, misschien een een goed excuus om een avondje te overnachten in een cel. Hans

  2. Goede morgen Sjoerd, ik neem aan dat de installatie goed tegen vocht is geisloeerd, want het kan gewoon binnen regenen. Wel is dit nu eens een totaal ander trafohuisje dan anders.

    Gister ben ik niet op de blogjes langs geweest ik was te druk met andere zaken.
    Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.