Bierpraat: Gerardus Winterbier
Bierpraat: Gerardus Winterbier

Bierpraat: Gerardus Winterbier

Gerardus winterbier wordt gebrouwen door de Gulpener Bierbrouwerij. Het is een stevig biertje met een alcohol percentage van 8,5 procent. Het smaakt kruidig, bitter en een beetje zoet.
Sinds 2000 brouwen ze bij de Gulpener Bierbrouwerij Gerardus Kloosterbier, dat zijn oorsprong vindt in het redemptoristenklooster te Wittem, waar de edele brouwkunst tot 1952 bloeide. Klooster Wittem is het landelijk pelgrimsoord van St. Gerardus Majella. De baten van dit speciaalbier komen deels ten goede aan de instandhouding van de historische bedevaartskerk. Naast dit Winterbier kun je er ook terecht voor een Gerardus Tripel, Dubbel of Blond. En, zeker hier in het zuiden, bij de Lidl te koop. Het smaakte mij helemaal niet verkeerd.

bVision & Photography

18 Comments

  1. hanscke

    Ik vind die bieren die jij beschrijft lekker. Op zondagmiddag drinken wij meestal 1 pittig biertje met wat droge wordt. Hertog Jan prestige staat bij mij hoog op de ranglijst.

  2. Goede morgen Sjoerd. Ik ben geen bierkenner, ik drink wel eens een witbiertje in de zomer als het warm is, maar verder drink ik nauwelijks alcoholische dranken, trouwens ook geen frisdrank, ik vind gewoon water eigenlijk het lekkerste, zou dat een afwijking zijn?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.