Het einde van de smartphone
Het einde van de smartphone

Het einde van de smartphone

Het zal toch niet waar zijn dat ik het risico loop dat ik niet meer meemaak dat mijn kleindochter Jeslynn als Cyborg door het leven gaat, want dat is wat ze voorspellen. Aan de revolutie van de iPhone is een einde gekomen. Er komt wellicht een betere iPhone of smartphone. De techniek wordt beter, maar het nieuwe en innovatieve is er vanaf er is alleen nog maar evolutie. Mensen lopen nu al een hele dag met een smartphone en of iPad in de hand en dat is echt niet handig. Twee handen vrij is veel fijner. Niets meer missen is een must nowadays. Ofwel wil de nieuwe Bill Gates of Steve Jobs opstaan. Degene die dit oplost wordt de redder van de wereld, of bepaalt de ondergang van de mensheid. Zomaar wat filosofieën op een woensdagochtend. Maar ik wil het weten. Krijgen we straks een chippie met een nummer, een barcode bij de geboorte, vervangende digitale ogen, maar laat me niet meer in spanning. Wetenschappers geloven in een echte doorbraak over een jaar of tien. Best wel spannend zou een van mijn lezers zeggen en daar geef ik haar gelijk in… (en nee, er valt niets te winnen met het vinden van de naam van deze blogger, een voetreis naar Wittem regel je maar zelf, ik trakteer daar wel op een Gerardus als je aankomt)

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

23 reacties

 1. Nog iets anders. Is het je wel eens opgevallen dat dingen vrijwel niet eindigen? Denk aan de krant. Toen de radio kwam verwachtte men het einde van de krant. Idem toen de TV kwam eindigde de radio ook niet. Toen het internet kwam, kwam er ook geen einde aan de TV, Radio en krant. Zo denk ik ook dat de laptop en smartphone blijven bestaan als er iets nieuws gaat komen.

 2. Wat moet ik hier nu op zeggen… ik merk het wel of ik het nog mee ga maken, eerlijk gezegd vind ik dat men een beetje te ver gaat in een heleboel zaken, maar oke, dat ligt aan mij. Denk ik… echter, riep mijn ex man, waar is die afstandsbediening toen onze dochter geboren werd, komt die er nog aan? Wie weet is dat wel het volgende… dus ja, cyborgs?

  X

 3. Ik heb geen idee waar het allemaal naartoe gaat, maar dat er een hoop gaat veranderen is zeker. Ik was een keer bij een lezing in jou favoriete museum en daar voorspelden ze dat we in de toekomst wakker worden en er dan op de muur staat wat ons gewicht is, bmi etc etc wat we moeten eten die dag en nog een heleboel gezondheidsinformatie 🙂

 4. Frank103

  Ik heb geen visie mbt technische mogelijkheden, wel denk ik dat de apple omzet behoorlijk zal instorten door de buitensporige prijzen voor nieuwe telefoons en tablets. Dan denk ik dat Samsung het veel beter doet. Maar of dat echt zo is?

 5. Ik denk het niet Sjoerd, ik weet nog wel dat toen ik jong was toen zeiden ze, als wij volwassen zijn, dan vliegen de auto’s en dat is ook niet zo. Daarbij rijden we nog steeds het meest op benzine en diesel. Nee hoor, die chip zie ik niet zitten, ik denk dat we daar slim genoeg voor zijn om dat niet te doen.

  Love As always
  Di mario

 6. Ik heb nog altijd geen mobiele telefoon of smartphone, omdat ik niet overal gestoord wil worden voor flutberichtjes.

  De techniek voor implantaten is er al, maar blijft op de plank liggen totdat er voldoende verdiend is aan de huidige meuk. Zo was de CD zo’n 20 jaar gereed eer ie op de markt kwam. Als je een hond of paard hebt, dan zit er al een chip in. Gaat ook bij mensen komen, anders accepteert de zorgverzekering je niet meer en kan de ambulance je niet meer uitpeilen. Die chip zal een kleine computer zijn met telefoon en internet. Mogelijk eerst nog geprojecteerd op je pupil via een speciale bril, maar later gewoon aangesloten op de juiste zenuuwbanen. Geluid op die manier bestaat al in de nieuwere hoorapparaten. De batterij wordt opgeladen door energie van je lichaam af te tappen, bijvoorbeeld de stroming van je bloed. Updates komen via het mobiele netwerk. De bediening zal uiteindelijk pupilgestuurd worden kijk je links omhoog, dan open je een menu en kan je door te knipperen met je ogen iets aanwijzen. Mogelijk spelen in het begin de tatooshops een rol. Wist nooit waarom die nu zo opeens overal beginnen, maar die willen natuurlijk meeliften op het inbrengen van de implantaten. 😉 Ik ben benieuwd hoelang ik nog buiten deze reclamespuiters(want dat is natuurlijk het hoofddoel) kan functioneren. Ook Putin en Trump zullen blij zijn om mensen zo van de ‘juiste’ info te kunnen voorzien.

 7. Goede morgen Sjoerd, joh doe niet zo eng, mensen met geïmplanteerde chips, ik hoop dat we wijzer zullen zijn. Geen leuke gedachte zo in in de ochtend ik moet er niet aan denken.
  Straks weer op pad (nou ja vanmiddag pas) om Laura uit school te halen want het is weer woensdag. Ik wens je een fijne dag toe. En die voetreis naar Wittem die zie ik niet zitten, zeker niet in deze tijd van het jaar 🙂

 8. Een gratis voetreis naar Wittem en dan ook nog eens een lekkere Gerardus aangeboden krijgen?
  Dat gaat mij slapeloze nachten opleveren.

  Welke blogster zou ik nu met naam en toenaam moeten noemen???

  Mijn digitale geheugen laat mij even in de steek …

  Slaperige groet,

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.