Murals Heerlen: L’ Étranger
Murals Heerlen: L’ Étranger

Murals Heerlen: L’ Étranger

bVision & Photography

Heerlen staat bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen.
Het Braziliaanse kunstenaarsduo Os Gemeos, die als graffitispuiters in de straten van São Paulo begonnen zijn, zijn inmiddels over de hele wereld bekend door hun okerkleurige mannetjes met platte gezichten. De tweeling maakte op het Schelmenhofje in Heerlen de mural L’ Étranger, ter ere van Cultura Nova 2008, een internationaal theaterfestival in Heerlen dat jaarlijks gehouden wordt. Het schelmenhofje dankt zijn naam aan de schelmentoren die er staat. De Schelmentoren of gevangentoren is ooit onderdeel geweest van de middeleeuwse burcht Herle dat ook wel het Landsfort Herle werd genoemd. De burcht stamt uit het einde van de twaalfde eeuw.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 reacties

  1. Goede morgen Sjoerd. Het enige dat ik jammer vind, is dat de aandacht voor de oude toren wordt weggetrokken. Misschien hadden ze die muurschildering beter op een andere plek kunnen maken en hier iets hadden laten plaatsen dat beter overeen kwam met de toren. Maar dat is mijn gevoel maar hoor, er is door de verantwoordelijken duidelijk anders over gedacht.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.