Spanning in Nijkerk
Spanning in Nijkerk

Spanning in Nijkerk

bVision & Photography

Het huisje op deze foto’s is gepot door Di Mario, van Di Mario.info. Het staat zoals u kunt zien aan de Koetsendijk in Nijkerk. Pal naast het oude Waaggebouw. Het is een vrij groot trafohuisje en ook hier is weer mooi schoon metselwerk gebruikt om dit huisje zijn aanzien te geven. Eigenlijk zijn dit allemaal gebouwen uit de geschiedenis van onze elektriciteitsvoorziening.

bVision & Photography

En dan het waaggebouw, belangrijk voor iedere grote stad om het marktwezen te promoten, werd het door de gemeente Nijkerk gebouwd in 1902. Later werd het uitgebreid met een weegbrug voor vrachtwagens, maar ook hier is het net als bij kerken, achterhaald door de tijd. In 1984 werd het gebouw ingericht als Elektriciteitsmuseum maar ook dit was niet de oplossing om het gebouw te behoeden voor verval, er kwamen geen bezoekers naar Nijkerk…
Door verbouwing van het gebouw en een nieuw aangebouwde terras/wintertuin is het gebouw een combinatie geworden van oud en nieuw. Mijn voorkeur heeft dit niet, maar als op deze wijze een gebouw gespaard blijft van de sloop moet het maar.

bVision & Photography

Hey, ik zie pannenkoeken op het mooie waaggebouw staan. Pannenkoek restaurant “De Waegh” is gevestigd in dit mooie waaggebouw, op de 1e verdieping, waar je uitzicht heb over het plein van Nijkerk. Sinds 2013 zitten daar nieuwe eigenaren die er een complete Jungle van gemaakt hebben. Ontspanning voor jong en oud, en de keuken heeft meer dan alleen maar pannekoeken.

bVision & Photography

Waar het huisje staat is inmiddels wel duidelijk, aan de koetsendijk bij het Waaggebouw in Nijkerk. Het kan niet missen.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Hey, daar ga ik volgende week zondag weer naar toe, dan is mijn mama jarig 😉 Die wonen daar tegenwoordig, maar dit… heb ik nog niet gezien, maar goed, ik ben ook nog niet echt in Nijkerk geweest behalve bij mijn ouders en 1x even door de stad gelopen met mijn moeder ergens….. echter, als alles goed gaat, komt er komend jaar weer een paar weken aan dat ik er op mag passen, dus…. fiets mee en gaan met die banaan 😀

    X

  2. Goede morgen Sjoerd, Nijkerk heel erg vroeger hadden we daar een oom en tante wonen ‘lappenfamilie’ was het, dus geen echte familie maar vrienden van mijn ouders. We zijn er wel eens gaan logeren, het was wel een r*teind om te fietsen vanuit Zeeuws-Vlaanderen maar ja de trein was te duur met een gezin en als je er heen wilde was er altijd de fiets, dus. . . Ik weet wel dat als we om zes uur het bootje namen we na een dag fietsen om negen uur ’s avonds arriveerden. De bagage werd met Van Gent en Loos vooruit gestuurd. Maar aan de plaats zelf heb ik helemaal geen herinneringen overgehouden eerlijk gezegd. Dus ook dat huisje ken ik niet, misschien was het er in die tijd helemaal niet, want ik heb het over heel erg vroeger natuurlijk.
    Een fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.