Lage spanning in Vlissingen-Oost
Lage spanning in Vlissingen-Oost

Lage spanning in Vlissingen-Oost

bVision & Photography

Bijgaande foto’s zijn van John, van het blog Red-Star.nl. Hij schreef als begeleidende tekst:

Hoi Sjoerd,
Hierbij de moderne trafohuisjes die aan de Europaweg in Vlissingen Oost staan. Momenteel is het zonnepark in Vlissingen-Oost het grootste van Nederland. In Groningen bouwen ze momenteel een park dat 2 maal zo groot wordt maar in Zeeland komen er meer vergelijkbare projecten.
Of deze twee huisjes wat zijn voor je verzameling weet ik niet maar niet geschoten is altijd mis. Je kunt er ook niet echt gemakkelijk in de buurt komen en toen ik er voor de poort parkeerde stond er al snel een busje van een beveiligingsdienst voor mijn neus. Ik heb dus maar wat later dan de planning was even twee foto’s genomen vanaf de weg,
Met groet,
John

bVision & Photography

Hele mooie foto’s waar ik dankbaar voor ben, maar niet omdat er een trafohuisje opstaat, want de twee huisjes zijn alleen de regelinrichting voor het optimaliseren van de spanningen van de zonnepanelen naar de Transformator. Wat bijzonder is dat je de daarbij behorende transformator voor het opregelen naar de spanning voor transport naar het elektriciteitsnet er gewoon naast ziet staan. Vooral op de tweede foto is de transformator goed te zien rechts naast het gebouwtje. Het zonnepark in Vlissingen-Oost kan jaarlijks zo’n 50 megawatt aan stroom opwekken. Dat is goed voor de elektriciteit van zo’n 14.000 huishoudens. Naast en onder de zonnepanelen grazen straks de schapen om het gras kort te houden en die er geen weet van hebben dat er laag boven hun hoofd spanning wordt opgewekt

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

 1. logbankje

  Dit is de toekomst om schone energie op te wekken, maar er moet nog veel werk worden verzet.
  De beveiliging is goed geregeld dat is een geruststelling. Hans

 2. Bij ons in de regio komen ook steeds meer van die zonnepanelen op weilanden. Ik vernam dat het ziekenhuis zelfs de grote parkeerplaats gaat overkappen met die dingen. Ik geloof wel dat het goeie ontwikkelingen zijn.

 3. Goede morgen Sjoerd. Ja in zo’n gebied moet de beveiliging wel alert zijn lijkt me, er zijn natuurlijk kwetsbare zaken in de buurt, bedrijven en niet te vergeten de kerncentrale is ook niet erg ver weg. Heel verdacht dus een man die daar zomaar foto’s maakt van zaken waar de meeste mensen echt niet voor stoppen om op de foto te zetten.
  Maar ze hebben in ieder geval niet op John geschoten gelukkig 😉
  Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.