Buick Super Riviera 1952
Buick Super Riviera 1952

Buick Super Riviera 1952

bVision & Photography

Vaak kom je ze niet meer tegen, deze Buick Super Riviera 56R coupé uit 1952. in dit geval gespot door Marthy van Heen en Terug naar de Ardèche. Je zou er bang van worden, van dit bakbeest op wielen. Naar mijn idee heeft het wat agressiefs. Maar dat kan uiteraard ook gewoon door de Amerikaanse modellen uit die tijd komen.

bVision & Photography

Deze Buick super Riviera werd geproduceerd van 1949 – 1953 op een carrosserie van een nieuwe General Motors C-body, alleen werd de wielbasis iets ingekort. Mooi aan deze auto’s zijn uiteraard de bijbehorende motoren, Deze uitvoering beschikt over een 4.3 L Fireball I8 motor, geen snelheidsmonster met 140 km/h en met zijn 112 pk geen gesleur met gasgeven. Maar met deze specificaties een motor met een bijna onbeperkte levensduur. Vaak was van deze auto’s de buitenkant van de auto eerder aan vervanging toe dan de motor.

bVision & Photography

In Amerika was deze Buick Super bijzonder geliefd in die tijd, er werden er meer dan 700.000 van verkocht. En later werden veel van deze auto’s gebruikt voor Custom Builds. Tegenwoordig probeert men de auto terug te brengen in nieuwstaat en worden ze als showcase gebruikt.

bVision & Photography

Alle opties en tierelantijnen te spijt, hier vind je er niet veel. De auto was alles wat in Europa “not done” was. Het was dan ook een verrassing om deze auto in mijn mail te vinden. Hij is ondanks dat het geen showmodel is, toch welkom in mijn virtuele garage. Er zal wel flink geschoven moeten worden om een plaatsje te vinden.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

  1. ja, ik keek ook alleen naar de foto, maar eigenlijk doet de rest errond ook veel mee aan de foto.
    Het is al een jaar of 20 geleden dat een vriendin van me met een buick reed, wel een ander model, maar ook zo groots
    Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.